Ad Code

Responsive Advertisement

Το φαινόμενο "Supermoon" δεν προκάλεσε τον Ιαπωνικό Σεισμό

Σύγκριση εικόνων από της παράκτιες πλημμύρες στις 11 του Μάρτη 2011 από τσουνάμι που προκλήθηκε από ένα μέγεθος σεισμού 8,9 στα ανοιχτά βορειοανατολικά της ακτή της Ιαπωνίας. Ζεύγος εικόνας από το φασματοφωτομέτρο (MISR) δορυφόρος Terra: NASA / GSFC / LaRC / JPL
Ένα  άρθρο από την NASA "Astrobio.net" αναφέρει ότι  είναι σαφές, ότι  η Σελήνη, δεν προξένησε τον σεισμό στην Ιαπωνία. Αρκετοί επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει άρθρα που αποσαφηνίζουν του θέμα, και όλοι τους, συμφωνούν ότι μια επικείμενη περίγειο της Σελήνης  όπου είναι φαίνετε πιο κοντά απ 'ότι συνήθως στην τροχιά της Γης  δεν είχε καμία σχέση με το σεισμό και το τσουνάμι που επακολούθησε. Ο Δρ Jim Garvin, επικεφαλής επιστήμονας στο Goddard Space Flight της NASA, έχει δώσει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το φαινόμενο της "supermoon":

Ερώτηση: Ποιος είναι ο ορισμός του supermoon και γιατί λέγεται αυτό;

Garvin: «Supermoon» είναι μια κατάσταση, όταν η Σελήνη είναι λίγο πιο κοντά στη Γη σε τροχιά  από τον μέσο όρο, και αυτή η επίδραση είναι πιο εμφανής όταν συμβαίνει ταυτόχρονα με την πανσέληνο. Έτσι, η Σελήνη μπορεί να φαίνονται μεγαλύτερη, αλλά η διαφορά της απόστασης από τη Γη είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό απόστασης.
Ονομάζεται "supermoon" επειδή πρόκειται για μια πολύ σημαντική ευθυγράμμιση και με την πρώτη ματιά φαίνεται να έχουν κάποια επίδραση στη Γη αλλά δεν είναι έτσι. Η εμφάνιση της σελήνης φαίνετε να είναι πιο κοντά, αλλά εάν μέτρησης την απόστασης Γης-Σελήνης με αποστασιόμετρα λέιζερ φαίνετε ότι πραγματικά δεν υπάρχει διαφορά.
Ερώτηση: Υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για τη Γη, λόγω της στενής προσέγγισης της Σελήνης;

Garvin: Οι επιπτώσεις στη Γη από το φαινόμενο "supermoon" είναι μικρής σημασίας, και σύμφωνα με τις πιο λεπτομερείς μελέτες με σεισμολόγους και ηφαιστειολόγους, ο συνδυασμός της Σελήνης που είναι πιο κοντά στη Γη και σε πανσέληνο ως προς τη Γη και τον ήλιο, δεν πρέπει να επηρεάζει την εσωτερική ενεργειακή ισορροπία της Γης, δεδομένου ότι υπάρχουν σεληνιακές παλίρροιες κάθε ημέρα.    Η Γη έχει αποθηκεύσει ένα τεράστιο ποσό της εσωτερικής ενέργειας στο λεπτό εξωτερικό περίβλημα και οι μικρές διαφορές στις παλιρροϊκές δυνάμεις που ασκούνται από τη Σελήνη και Ήλιο,  δεν είναι φαίνετε να αντιμετωπίζουν τις πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις στο εσωτερικό του πλανήτη μας.  Παρ 'όλα αυτά, αυτή η  supermoon μας υπενθυμίζει την επίδραση της  στη ζωή μας, επηρεάζοντας τις παλίρροιες των ωκεανών.
A 'Supermoon' Did Not Cause the Japanese Earthquake

http://www.huforc.gr/SPACE/space%202011/japan_earthquake.htm Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση