Ad Code

Responsive Advertisement

Δέχθηκε το ειρηνευτικό σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης ο Μ.Καντάφι

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης αποδέχθηκε το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε η Αφρικανική Ένωση (AU) προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στη χώρα.
Ο Ζούμα και τρεις ακόμη Αφρικανοί ηγέτες επισκέφθηκαν χθες τον Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να αποδεχθεί έναν "οδικό χάρτη" που θα θέσει τέλος στις συνεχιζόμενες, επί.....
8 εβδομάδες,συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και τον ανταρτών.

"Η αντιπροσωπεία του αδελφού ηγέτη (Καντάφι) δέχθηκε τον χάρτη πορείας όπως τον παρουσιάσαμε", δήλωσε ο Ζούμα σε ανακοίνωσή του προς τον Τύπο από την κατοικία Μπαμπ αλ Αζιζίγια του Καντάφι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα από τον Επίτροπο Ειρήνης και Ασφάλειας της AU Ράμταν Λααμάμρα και στην οποία αναφερόταν λεπτομερώς το σχέδιο, ο "οδικός χάρτης" που πρότεινε η Αφρικανική Ένωση προβλέπει "την άμεση κατάπαυση των συγκρούσεων", τη διευκόλυνση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό και την έναρξη διαλόγου "μεταξύ των πλευρών" ενόψει μίας μεταβατικής περιόδου.
Επίσης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη μεταβατική περίοδο, θα πρέπει να γίνουν "οι απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξάλειψη των αιτιών της παρούσας κρίσης οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις νόμιμες προσδοκίες του λαού της Λιβύης για δημοκρατία, πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια, όπως και για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη".
Ερωτηθείς ο Λααμάμρα για το εαν συζητήθηκε η αποχώρηση του Καντάφι από την εξουσία απάντησε: "Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας υπήρξαν συζητήσεις με τον ηγέτη. Ομως δεν μπορώ να μιλήσω για αυτές, κατ' αρχάς διότι δεν πήρα μέρος και επιπλέον επειδή πρέπει να διαφυλάξω την εμπιστευτικότητά τους".
Πρόσθεσε δε, ότι η Αφρικανική Ενωση "δεν εναπόκειται σε καμία πλευρά, συμπεριλαμβανομένης της AU, να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας".
Σήμερα τα μέλη της αποστολής της AU, εκτός του Ζούμα που αναχώρησε από τη Λιβύη, αναμένεται να μεταβούν στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων, προκειμένου να τους πείσουν να παραδώσουν τα όπλα.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι εξεγερμένοι έχουν απορρίψει οποιαδήποτε κατάπαυση πυρός η οποία δεν προβλέπει την αποχώρηση από την εξουσία του Καντάφι και των γιων του.
Στο μέτωπο των συγκρούσεων οι δυνάμεις του Καντάφι σε σκληρές μάχες με τους εξεγερμένους κατάφεραν να ανακτήσουν χαμένα εδάφη στην Αζνταμπίγια.
Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι χθες τα αεροσκάφη που πρόσκεινται στη συμμαχία κατάφεραν να καταστρέψουν 25 τάνκς των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης. Συγκεκριμένα 11 τάνκς καταστράφηκαν από τα πυρά του ΝΑΤΟ στην Αζνταμπίγια, και 14 κοντά στη Μισράτα, την μοναδική πόλη στα δυτικά της Λιβύης που έχει παραμείνει στον έλεγχο των ανταρτών.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ελικόπτερα στα ανατολικά της χώρας.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19002&Itemid=137 Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.