Ad Code

Responsive Advertisement

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;

Ο πρώην συνταγματάρχης, Yuri Budanov, που δολοφονήθηκε, στη Μόσχα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, έχει δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλα ερωτηματικά, ως προς τα κίνητρα ορισμένων και την εμπλοκή της Ρωσίας. Το όνομά του έχει συνδεθεί, με μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες νομικές διαδικασίες στη σημερινή Ρωσία, και προφανώς η δολοφονία του είναι προφανώς πρόκληση: Ο Budanov σκοτώθηκε λίγο πριν την Ημέρα της Ρωσίας, που γιορτάστηκε στις 12 Ιουνίου.

Ο Budanov, στις αρχές της δεκαετίας, είχε κατηγορηθεί για την απαγωγή και τη δολοφονία της Τσετσένας, Elza Kungayeva, κάτι που ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ποτέ, λέγοντας πως, η γυναίκα, δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.


Το 2003, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Budanov και τον καταδίκασε σε 10 χρόνια φυλάκιση και τελικά αφέθηκε ελεύθερος, τον Ιανουάριο του 2009.


Για τον Budanov, λίγα πράγματα είναι γνωστά, καθώς δεν είχε συμμετάσχει -ποτέ- σε οποιαδήποτε πολιτική δράση, δεν επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους και ο Τύπος δεν ενδιαφερόταν για τη ζωή του.


Η αντίδραση στη δολοφονία του, από Ρώσους εθνικιστές, ήταν προφανής. Δημοσιεύτηκαν αμέτρητα μηνύματα σε forums και blogs προτρέποντας όλους τους υποστηρικτές του να ανταποκριθούν και να προβούν σε αντίποινα.


Οι Ρώσοι αξιωματούχοι θεωρούν "προβοκάτσια" τη δολοφονία του.


"Αυτή είναι σίγουρα προβοκάτσια. Φαίνεται ότι κάποιος προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να μισούν ο ένας τον άλλον και να προκαλέσουν επιθέσεις εντός της κοινωνίας. Κάποιοι προσπαθούν να υποκινήσουν εθνοτικές διαμάχες", αναφέρει, αξιωματούχος στην Pravda.


Ενας άλλος δηλώνει:


"Σε κάποιους δεν αρέσει η σταθερότητα και η ειρηνική ζωή στη χώρα. Είναι μια προσπάθεια να πέσει σκιά στα όργανα επιβολής του νόμου. Οι δολοφόνοι θα εντοπιστούν".
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.