Ad Code

Responsive Advertisement

Οξύτητα Ερντογάν λόγω Ισραήλ…

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύ­προ ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να ψιθυρίσει δυο σκληρά φωνήεντα, τα οποία ίσως στους «αμύητους» στην Αθήνα να προκάλεσαν έκπληξη. Ας δούμε πρώτα τι είπε: «Στην περίπτωση που αποδοθεί στη Νότια Κύπρο μια τέτοια περιοδική προεδρία (σ.σ.: του… χρόνου η Κύπρος αναλαμ­βάνει την προεδρία της Ε.Ε.), εμείς σίγουρα δεν τους ανα­γνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συνομιλήσουμε με τη Νότια Κύπρο».

Στη συ­νέχεια των δηλώσεών του ο Ερντογάν ήταν ιδιαίτερα οξύς: «Η Ε.Ε. ας τα σκεφτόταν αυτά όταν δεχόταν την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Τότε δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις. Μας φέρθηκαν λάθος, δεν μας φέρθηκαν τίμια (…) αυτή τη στιγ­μή στην Κύπρο δεν υπάρχει ένα ανεξάρτητο ‘‘Κυπριακό κρά­τος’’. Στον Βορρά τι υπάρχει; Υπάρχει το τουρκικό κράτος. Οι Ρωμιοί υπάρχουν μόνο στον Νότο».


Για ποιο λόγο ο Ερντογάν εκφράζεται με τρόπο που δεν συνάδει με την πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγι­σης; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί με την ελληνοτουρκική προσέγγιση δεν συνάδει και η στρατηγική συμμαχία που οικοδομεί η Αθήνα με το Τελ Αβίβ. Όπως υπογραμμίζουν οι γνωρίζοντες, όσο προχωρά η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ τόσο πιο επικίνδυνη θα γίνεται η ατμόσφαιρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.