Ad Code

Responsive Advertisement

Εκατέρωθεν προκλήσεις από Τουρκία και Ισραήλ

Το Ισραηλινό Ναυτικό προχώρησε σε δοκιμαστική βολή του αναβαθμισμένου συστήματος πυραυλικής άμυνας Barak 8 με σενάριο που περιελάμβανε προσομοίωση εισερχομένου εχθρικού βλήματος. Το σύστημα Barak 8, μέγιστου βεληνεκούς 70km, που θα εξοπλίζει τις κορβέτες Sa’ar 5 αναπτύχθηκε με σκοπό τη προστασία από εξελιγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας, όπως ο ρωσικής κατασκευής Yakhont (P-800 Oniks) που βρίσκεται στο οπλοστάσιο της Συρίας.


Από τουρκικής πλευράς, εμφανίσθηκαν αρκετά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τροποποιήθηκε το σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρου (IFF) ΑΝ/APX-113 του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ώστε να κατηγοροποιεί τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ως εχθρικά. Η συγκεκριμένη εντολή φέρεται να ήρθε απευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο και η επέμβαση κατέστη εφικτή χάρη στο λογισμικό που ανέπτυξε η τουρκική ASELSAN. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική εφημερίδα Star συγχέει τρεις μυστηριώδεις αυτοκτονίες υπαλλήλων της τουρκικής εταιρείας το 2006 και το 2007 με την ανάπτυξη αυτού του λογισμικού.



πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.