Ad Code

Responsive Advertisement

Πατριάρχης:"Η Εκκλησία πρέπει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση"

Παρέμβαση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για την εκκλησιαστική περιουσία στην Ελλάδα ,σύμφωνα με την εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση που είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άγιο Όρος και επικεντρώνει στη δήλωση του Πατριάρχη προς τον πρωθυπουργό,ότι “ η εκκλησία θα πρέπει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση”.

“Ο πλούτος της Εκκλησίας της Ελλάδας θα μπορούσε να βοηθήσει τους Έλληνες στο πρόβλημα του χρέους”,γράφει η εφημερίδα ,η οποία αναφέρει επίσης την πολύ στενή σχέση που φέρεται να έχει ο υπουργός Οικονομικών με την Εκκλησία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΧΟΥΡΙΕΤ τα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας υπολογίζονται με βάση στοιχεία του 2008,σε 700 εκατομμύρια ευρώ,ωστόσο άλλοι ,όπως ο Στέφανος Μάνος θεωρούν ότι το ποσό αυτό ξεπερνά το 1 δις.


Όπως και να ΄χει από το Πατριαρχείο επιχειρούν να μην ερμηνευθεί η συγκεκριμένη φράση του Πατριάρχη ως παρέμβαση στην Εκκλησία της Ελλάδος,ειδικά σ΄ ένα θέμα όπως η περιουσία της. Δύσκολα θα τα καταφέρουν.



πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.