Ad Code

Responsive Advertisement

Από τον Ιούνιο του 2011 τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ μιλούσαν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Θα ξεκινήσω με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην είδηση που μετέφρασε και έστειλε στα attikanea η δικηγόρος Λία Σιλαμιανού, και αφορά στις δηλώσεις που είχε κάνει ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ τον Ιούνιο του 2011, σχετικά με το Μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας που επεβλήθηκαν και παραβιαζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η είδηση είναι συγκλονιστική και επιβεβαιώνει πλήρως την Χριστίνα Σαλεμή που προέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, την καταγγελία της οποίας....


δημοσιεύσαμε στα attikanea (ανέβηκε και σε πολλά άλλα blogs).
Επιβεβαιώνει όμως και την προσφυγή επίσης στο Δικαστήριο της Χάγης, της Όλγας Γεριτσίδου.
Τη σχετική είδηση του εμπειρογνώμονα των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, δεν την είδαμε σε κανένα Ελληνικό ΜΜΕ.
Επίσημαίνουμε, ότι οι δηλώσεις του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, έγιναν πολύ πριν επιβληθούν και τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων και πρν ο αριθμός των ανέργων και των αστέγων εκτοξευθεί σε ιλιγγιώδεις αριθμούς για τα ελληνικά δεδομένα..

 ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ          
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών


Ο Cephas Lumina  (Σέφες Λούμινα),
εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών
για το εξωτερικό χρέος και τα
ανθρώπινα δικαιώματα

30 June 2011 –

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ανέφερε, ότι ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών για το εξωτερικό χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε σήμερα, ότι τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνονται για να λυθεί η  κρίση χρέους στην Ελλάδα..
μπορεί να οδηγήσουν σε παραβιάσεις των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων του λαού της χώρας.
«Η εφαρμογή της δεύτερης δέσμης μέτρων λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία περιλαμβάνει μια χονδρική ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, είναι... πιθανό να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και, επομένως, στην απόλαυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα από τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, όπως οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες», δήλωσε ο Cephas Lumina  (Σεφές Λούμινα), ο οποίος ειδησεογραφεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
«Τα δικαιώματα στην τροφή, το νερό, την κατάλληλη στέγαση και την εργασία κάτω από δίκαιες και αξιοπρεπείς συνθήκες δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουν από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας», είπε, προτρέποντας την κυβέρνηση να «πετύχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ λιτότητας και πραγμάτωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα των υποχρεώσεων του Κράτους  για τα ανθρώπινα δικαιώματα. "
Ο κ. Lumina, επίσης, κάλεσε τις αρχές να διατηρήσουν κάποια φορολογικά περιθώρια για την κάλυψη βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων του λαού, ιδιαίτερα  των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων.
"Αυξήσεις φόρων, περικοπές δημοσίων δαπανών και  μέτρα ιδιωτικοποίησης πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή  με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην οδηγήσουν σε αφόρητη δυστυχία του λαού», είπε.
 "Τα χρέη μπορούν να πληρωθούν μόνο από το εισόδημα», είπε ο κ. Lumina. «Μία οικονομία που συρρικνώνεται  δεν μπορεί να δημιουργήσει έσοδα και συμβάλλει σε μειωμένη ικανότητα να εξοφλήσει το χρέος.  Θα έπρεπε να είχε επιτραπεί  περισσότερος χρόνος για τα μέτρα αναδιάρθρωσης που ήδη εφαρμόζονται στην απασχόληση."


Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας κάλεσε επίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να εξακολουθήσουν να έχουν επίγνωση της σύγκρουσης προς τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτικών που σχεδιάζουν, στην προσπάθειά τους  να επιλύσουν  τις κυρίαρχες κρίσεις χρέους στην  Ελλάδα και σε άλλες χώρες.
"Δεν θα υπάρξει βιώσιμη λύση στο κυρίαρχο πρόβλημα του χρέους, αν δεν ληφθούν υπόψη τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού"  είπε ο κ. Lumina, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα σε άμισθη θέση αναλυτού.

ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ
                              ΑΘΗΝΑ, 10-07-2011
                       Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΑΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                              ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΛΑΜΙΑΝΟΥ

Πηγή 

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.