Ad Code

Responsive Advertisement

Πνευματικότητα και Μεταφυσική Αναζήτηση

Η ειλικρινής πνευματική πορεία έχει διαφορά με την μεταφυσική αναζήτηση. Η πνευματική πορεία μάς ζητά να διαλύσουμε το εγώ, να ταπεινωθούμε, να αναλάβουμε τη πλήρη ευθύνη του εαυτού μας. Σε μια επιφανειακή μεταφυσική αναζήτηση δεν μάς ζητούνται όλα αυτά, μπορούμε να συνεχίζουμε να φερόμαστε ανεύθυνα και να ανεβάζουμε τον εγωισμό μας με τις πληροφορίες που συλλέγουμε – και βέβαια να διατηρούμε τις ανισορροπίες, το πόνο και τη ματαιότητα που υπάρχει στη ζωή μας.



υσικά δεν είναι κάποιος έξω από εμάς που ζητά να γίνουμε πιο ταπεινοί και ανιδιοτελείς, αλλά είναι η ίδια η συνείδησή μας που ξέρει ότι αυτό είναι το ανώτερο καλό για μας και είναι η ανιδιοτέλεια που θα μας φέρει την ευδαιμονία και τη σοφία που αναζητούμε.
2793889902_58ff4d6006_o
Η πνευματική πορεία αναπόφευκτα θα συναντήσει πολλές φορές την μεταφυσική αναζήτηση και τις μεταφυσικές αποκαλύψεις, οι οποίες έρχονται φυσικά, χωρίς να τις ψάχνουμε. Κι επειδή δεν μας ενδιαφέρει και πολύ να μάθουμε τι ήμασταν σε προηγούμενη ζωή ή να έχουμε επαφές με άλλα Όντα και παρόμοιες εμπειρίες, είναι που τότε έρχονται οι πραγματικές αυτές εμπειρίες.
Ενώ αν αναζητούμε μεταφυσικές εμπειρίες χωρίς να αγωνιζόμαστε να καθαρίσουμε τη κατώτερή μας φύση, τότε κινδυνεύουμε να μπούμε σε πλάνες και να βιώνουμε οράματα, ‘αποκαλύψεις’ κι επαφές αμφιβόλου ποιότητας και αληθινότητας. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να δυναμώσει το εγώ ακόμα περισσότερο και να γίνει πιο προβληματικό απ’ ότι ήταν πριν κάποιος ξεκινήσει να ασχοληθεί με όλα αυτά, και να δημιουργηθούν μπερδέματα, ανισορροπίες ή ακόμα και ασθένειες.
Από την άλλη, η μεταφυσική αναζήτηση από μόνη της δεν εμπεριέχει αναγκαστικά τη πνευματική πορεία, κι έτσι μπορεί να γίνει μια στείρα κατάσταση. Πολλοί δε άνθρωποι ασχολούνται με τη μεταφυσική ελπίζοντας ασυνείδητα να αποκομίσουν γνώσεις, σοφία, ακόμα και μυήσεις, για τις οποίες ουσιαστικά δεν έχουν εργαστεί.
Ελπίζουν ότι με την επαφή με κάποιες οντότητες, με το διάβασμα βιβλίων, με την επίσκεψη σε ‘ιερούς τόπους’, με το channeling, το reiki, τη yoga, με διάφορες ‘μυήσεις’, σεμινάρια κλπ, θα καταφέρουν να ξεγελάσουν το κάρμα και τον εαυτό τους και θα πάρουν μια πνευματική άνοδο (και άρα περισσότερη ευτυχία) για την οποία δεν έχουν δουλέψει, ενώ το εγώ τους συνεχίζει να διογκώνεται.
Η πνευματική πορεία δεν είναι show. Αντίθετα πρέπει να μάθουμε να ‘εξαφανιζόμαστε’, να γινόμαστε πολύ ταπεινοί, να καθαρίζουμε τα ελαττώματά μας, να υπερβούμε τις αδυναμίες και ανασφάλειές μας, να γίνουμε σωστοί άνθρωποι, άνθρωποι υπηρεσίας, και να αγωνιστούμε μέσω των χαρισμάτων, των ταλέντων και των ικανοτήτων που μας έχουν δοθεί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Εκεί βρίσκεται η λύτρωσή μας. Ελπίζω οι άνθρωποι να το συνειδητοποιήσουν αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται. Μέχρι τότε,
..απλά θα περιπλανώνται από “show” σε “show”, θα διασκορπίζουν την ενέργειά τους και θα χάνουν το πολύτιμο χρόνο τους στη γη
4667864028_45c591c9af_b
Η διαδικασία του να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του, είναι μια διαδικασία του να γίνει Φως. Η διαδικασία του να γίνει Φως είναι μια διαδικασία υπέρβασης των ορίων της ύλης, των ορίων της προσωπικότητας. Ο νους είναι ο άνεμος που αναρριπίζει το σβησμένο ‘κάρβουνο’ σε φωτιά, σε Φως. Αυτό γίνεται μέσω του διαλογισμού. -Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Δύναμη κι Ευαισθησία
«Δύναμη κι Ευαισθησία, ποιότητες Θεϊκές. Εκλέπτυνση και Δημιουργία, ιδιότητες που το Πνεύμα προσδίδει στον άνθρωπο της αγάπης. Η φώτιση σημαίνει Ομορφιά, Σοφία, Ευδαιμονία, Ενότητα.»
Η πνευματικότητα είναι μονοπάτι στο οποίο πρέπει να βαθύνουμε την ευαισθησία της αντίληψής μας. Η άγνοια είναι χονδροειδείς κραδασμοί, δηλαδή μια συνειδητότητα χωρίς εκλέπτυνση και σοφία. Ο διαλογισμός βοηθάει αυτή την εκλέπτυνση της συνειδητότητάς μας. Άλλωστε, το Πνεύμα, που είναι Πυρ, είναι το πιο εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα δυναμικό σημείο στο κέντρο του είναι μας.
Ευαισθησία και δύναμη πάνε μαζί, όσο κι αν φαίνεται παράξενο. Η φοβία και η ανανδρία προέρχονται από έλλειψη ενέργειας, έλλειψη φωτός και σοφίας. Κι ας θυμηθούμε τους Αρχαγγέλους, οι οποίοι είναι οντότητες αγνού αλλά πανίσχυρου κι εκλεπτυσμένου φωτόςΔύναμη κι ευαισθησία είναι ποιότητες θεϊκές.
Διάβασε ακόμη
Ο Επίπλαστος Κόσμος του Εγωισμού
Ο καθένας στις μέρες μας δημιουργεί ένα σωρό τεχνητές ιδέες και νοοτροπίες για να υπερασπίσει τις επιθυμίες του και όσα του προσφέρουν ηδονή. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει φόβος – νομίζουμε δηλαδή ότι αν απαρνηθούμε μια συνήθεια ή μια ιδέα, θα κινδυνέψουμε σε κάποιο επίπεδο. Όπως όλοι οι φόβοι όμως, και αυτός ο φόβος είναι ψέμα.
Η ορθή δράση ποτέ δεν κινείται από φόβο, αλλά κινείται από την φροντίδα για το κοινό καλό. Και κάποιες φορές, το κοινό καλό απαιτεί ‘κεραυνούς’ που θα σπάσουν τις κρυσταλλώσεις. Θα υπάρχει αγάπη όμως, ακόμα και στον κεραυνό, αλλά ποτέ μίσος. Αλλιώς, η εκδήλωση του θυμού γίνεται, όπως προανέφερα, ένας κλασσικός και συνηθισμένος τρόπος μαύρης μαγείας.
Έτσι βλέπουμε ότι η διαχείριση του θυμού απαιτεί πρώτα απ’ όλα υπευθυνότητα. Θέλει επίσης και εσωτερικότητα, να μάθουμε να δουλεύουμε δηλαδή με τον εαυτό μας, αντί να τον αποφεύγουμε συνεχώς μέσα από εξωτερικές δραστηριότητες. Παρατήρηση-συγκράτηση-μετουσίωση λοιπόν είναι το κλειδί για την μεταμόρφωση του θυμού από πρωτογενές υλικό σε πολύτιμο κόσμημα, κόσμημα αυτοκυριαρχίας και ψυχικής αυτοτέλειας.
Η συσσώρευση θέλησης είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία στη πνευματικότητα, κι έτσι πρέπει να την φυλάσσουμε σαν θησαυρό, καθώς είναι η θέληση που θα μας ωθήσει σε πνευματικές υπερβάσεις, σε αναβιβάσεις και στην απελευθέρωση από το πόνο του εγωισμού. Τα ναρκωτικά έστω και με ελαφριά χρήση είναι απολύτως καταστροφικά για τη θέληση και για το focus του ατόμου.
Ναρκωτικά vs Πνευματικότητα Β”
Το δυστύχημα είναι ότι οι κατοχές αυτές παίρνουν τον έλεγχο μεγάλου μέρους του νευρικού συστήματος του ατόμου, ελέγχοντας τη σκέψη του, κάνοντας το άτομο να αποφεύγει να δει τις ζημιές που κάνει στον εαυτό του, και σαν ρομποτάκι απλά να υπακούει τις εντολές των οντοτήτων αυτών που θέλουν να τραφούν μέσα από το χασίς, το αλκοόλ, το σεξ, τις ουσίες κλπ. Οι οντότητες αυτές τρέφονται από την –μεγάλη- ενεργειακή απώλεια που προκαλείται με τις διάφορες ουσίες.
Ναρκωτικά vs Συνείδηση
Τα ναρκωτικά, στη καλύτερη περίπτωση, ανοίγουν απλώς ένα παράθυρο στο αστρικό πεδίο. Σπάζουν το αιθερικό τείχος και εξαναγκάζουν τη συνείδηση να περάσει μέσα απ’ αυτό το άνοιγμα στον αστρικό κόσμο, έναν κόσμο φανταστικό, γεμάτο θυμαπάτες, απατηλά χρώματα και μορφές. Κανένα ναρκωτικό δεν μπορεί να ανεβάσει τη συνείδηση ψηλότερα από το αστρικό πεδίο.
Δημιουργική Αντιμετώπιση του Θυμού
Καθετί που βιώνουμε έχει το λόγο και τη χρησιμότητά του και δεν πρέπει να το αποφεύγουμε. Η μεγάλη πληγή της ανθρωπότητας είναι η αποφυγή [των συναισθημάτων και του πόνου], κι έτσι χάνει πολύτιμες ευκαιρίες εξέλιξης κι εσωτερικής μεταμόρφωσης. Ο θυμός φαινομενικά είναι μια προσπάθεια να κυριαρχήσουμε στον άλλον, όμως στην ουσία είναι προσπάθεια να κυριαρχήσουμε επί του εαυτού.
Χτύπα τις ανθρώπινες αδυναμίες. Στιγμάτιζε το πάθος. Καυτηρίαζε την αμαρτία. Αλλά ποτέ μη θίγεις την αξιοπρέπεια του αμαρτήσαντος. Μην πληγώνεις, μη φονεύεις ποτέ τον αδελφό σου άνθρωποΈστω κι αν είναι αμαρτωλός
Η Αγάπη Είναι Δύναμη.
Οι Αρνητικοί άνθρωποι είναι κλεισμένοι σε έναν οριακό κύκλο, εγωισμού, απληστίας, θυμού, έλλειψης αποδοχής από την κοινωνική ομάδα, και ανελέητης φιλοδοξίας. Ο πόθος τους για δύναμη τους θέτει σε έναν οριακό κύκλο, και η δύναμη που επιζητούν στο τέλος στρέφεται εναντίον τους. Υφίστανται τον κακό έλεγχο που επιδιώκουν να αποκτήσουν.

ΠΗΓΗ
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.