Ad Code

Responsive Advertisement

Αντισυμβατική επιλογή του Ομπάμα για την εκτέλεση της Παγκόσμιας Τράπεζας


Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - επιλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ηγηθεί της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν είναι η συνήθης πολιτικός, δικηγόρος ή οικονομολόγος.
Τζιμ Γιονγκ Κιμ, υποψήφιος έκπληξη ο Λευκός Οίκος, είναι ένας εκπαιδευτικός, ένας γιατρός και ένας ανθρωπολόγος που έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία τολμηρή μερικές φορές για τη βελτίωση της υγείας των φτωχότερων του κόσμου.

Στη δεκαετία του 1990, αψηφώντας τους σκεπτικιστές, βρήκε ένα οικονομικά αποδοτικό τρόπο για την καταπολέμηση της φυματίωσης στις φτωχογειτονιές της Νότιας Αμερικής. Ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα για τη θεραπεία εκατομμυρίων Αφρικανών για τον ιό HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.
Από το 2009, ο κορεατικός-γεννημένος Κιμ, 52 ετών, υπήρξε πρόεδρος του Dartmouth College.
«Είναι μια εξαιρετική επιλογή», ​​ο Jeffrey Sachs, ένας οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που είχε εκπροσωπούν συμφέροντα για λογαριασμό του για τη θέση της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε σε συνέντευξή του.
"Για πρώτη φορά στην ιστορία της τράπεζας, θα έχει έναν πρόεδρο του οποίου η ζωή είναι ό, τι η αποστολή η τράπεζα στοχεύει: η εξάλειψη της φτώχειας ... Είναι ένας θρασύς απόφαση που σπάει το πρότυπο της πρακτικής που πηγαίνει με έναν τραπεζίτη ή ένα πολιτικό εμπιστευτικών . "
Η 68-year-old Παγκόσμιας Τράπεζας πάντα έχει καθοδηγηθεί από έναν Αμερικανό. Οι αναπτυσσόμενες χώρες, απογοητευμένοι με την ασφυκτική πίεση των ΗΠΑ για την ηγεσία της τράπεζας, είχε προγραμματιστεί να πιέσει τους υποψηφίους του δικού τους αυτό το έτος για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρόμπερτ Ζέλικ.
Αλλά η επιλογή του Ομπάμα του Κιμ, με ξένες ρίζες του και την πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των ασθενειών στις φτωχές χώρες, θα μπορούσε να εξουδετερώσει οποιαδήποτε αντίθεση μεταξύ των αναπτυσσόμενων εθνών σε έναν άλλο Αμερικανό. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος της Ρουάντα Πολ Καγκάμε επαίνεσε γρήγορα διορισμό του Kim, αποκαλώντας τον «πραγματικό φίλο της Αφρικής» και «ένας ηγέτης, που ξέρει τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τη φτώχεια."
Γεννήθηκε στη Σεούλ, Κιμ μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του σε ηλικία 5. Μεγάλωσε σε Muscatine, Αϊόβα, όπου ήταν ένα υψηλό στρατηγός σχολείο και πόιντ γκαρντ. Αυτός είναι ακόμα ένας ολοκληρωμένος αθλητής. Στην αναγγελία της υποψηφιότητας του Kim, ο Ομπάμα χαριτολογώντας, "Ανακάλυψα ακριβώς είναι ένα μειονέκτημα σε πέντε γκολφ. Είμαι λίγο μνησίκακος του τελευταίου αυτού στοιχείου."
Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Brown, Kim έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Το 1987, ίδρυσε την παγκόσμια οργάνωση υγείας των εταίρων στον τομέα της υγείας με το Harvard School συμμαθητή του, ο Paul Farmer Ιατρική και άλλοι.
Μαζί, θα εργαστεί για να προσπαθήσουν για την καταπολέμηση της ασθένειας στην Αϊτή και σε άλλες φτωχές χώρες.
Κιμ επιτευχθεί μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του στη Λίμα, Περού, στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Εκεί, οι κάτοικοι των παραγκουπόλεων υπέφεραν από τις μορφές φυματίωσης που είναι ανθεκτικές στα πιο ευρέως διαθέσιμα φάρμακα. Τα φάρμακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ήταν πολύ ακριβά. Οι ειδικοί στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας φοβάται ότι τα φάρμακα μπορεί να κακομεταχειρίζεται αν έφεραν στο Lima και ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακόμη πιο ανθεκτικές μορφές φυματίωσης.
Κιμ κατάφερε να πάρει γενικές φαρμακευτικές εταιρείες να αρχίσουν τις αντιφυματικά φάρμακα, την οδήγηση κάτω από την τιμή όσο το 95 τοις εκατό. Και έδειξε ότι τα φάρμακα θα μπορούσαν να κατανεμηθούν προσεκτικά.
Κιμ είναι γνωστό για ένα ποτέ-λένε-δεν προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων. Όταν ο αγρότης ήταν και υποβάλλουν αίτηση για επιχορήγηση για τα προγράμματα υγείας από το Ίδρυμα Gates, αγρότης ήθελε να αναζητήσει ίσως $ 4 εκατ. ευρώ. Κιμ πρότεινε ζητούν 45 εκατομμύρια δολάρια. Έκαναν. Και το πήραν.
"Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε ρεαλιστικό,« του άρεσε να λέει. «Δεν ξέρουν ότι είμαστε τρελοί."
Το 2004, ανέλαβε την ευθύνη του το πρόγραμμα του ιού HIV. Εκείνη την εποχή, οι ασθενείς στις πλούσιες χώρες θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά θεραπείες? Αυτούς στις φτωχές χώρες δεν θα μπορούσε.
Κιμ εμφανίστηκε με ένα αντισυμβατικό λύση: αναδιατάσσουν παραγωγή φαρμάκων κατά του HIV τόσο πολύ που θα οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω. Ήθελε να τη θεραπεία 3 εκατομμύρια Αφρικανούς από το 2005 - 3-από-5 του προγράμματος. Το πρόγραμμα εργασίας. Τώρα, έχει 7 εκατομμύρια Αφρικανοί ασθενείς έχουν θεραπευθεί.
"Jim είχε την τόλμη και όραμα να πω: Μπορεί να γίνει», λέει ο Julio Frenk, κοσμήτορας της Σχολής του Χάρβαρντ της Δημόσιας Υγείας. "Αυτό δεν είναι ένα τυπικό ΠΟΥ γραφειοκράτης».
Μετά την αναχώρηση από την ΠΟΥ, η Kim επέστρεψε στο Χάρβαρντ, όπου έτρεξε την Francois-Xavier Bagnoud Κέντρο για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην πορεία, του απονεμήθηκε ένα MacArthur Foundation "ιδιοφυΐα" επιχορήγησης και πήρε το όνομά του το περιοδικό Time «100 πιο σημαντικούς ανθρώπους", το 2006.Τρία χρόνια αργότερα, έγινε πρόεδρος του Dartmouth.
Frenk του Χάρβαρντ, λέει ο Κιμ είναι μια εμπνευσμένη επιλογή για την Παγκόσμια Τράπεζα καθώς μετακινείται από το επίκεντρο τη χορήγηση δανείων για μεγάλο φράγμα και οδικών έργων στις φτωχές χώρες για να προσφέρει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για να τους βοηθήσει να προκύψουν από τη φτώχεια.
Tracy Kidder, των οποίων οι 2003 το βιβλίο «Πέρα Βουνά Βουνό" αφηγείται την ιστορία των εταίρων στον τομέα της υγείας, λέει ο Κιμ έχει χάρισμα και ένα κακό αίσθηση του χιούμορ. Τα στοιχεία είναι σε απευθείας σύνδεση, όπου ένα βίντεο δείχνει Κιμ φορώντας μια λευκή στολή αστροναύτη δέρμα, χορεύοντας το "ρομπότ" του χορού και ραπ για "Ντάρτμουθ Idol» τον ανταγωνισμό.
"Αυτή είναι μια εξαιρετική συνάντηση», λέει ο Kidder. «Δεν μπορώ να βοηθήσει, αλλά πιστεύω ο κόσμος θα είναι καλύτερα γι 'αυτήν. Ο Θεός ξέρει, θα ταρακουνήσει τα πράγματα."
"Έχει περπάτησε τα χωριά, τις φτωχογειτονιές, τα σωφρονιστικά συστήματα,» είπε ο Sachs. «Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα είναι πολύ ευγνώμων για αυτό. Δεν νομίζω ότι ήθελε ένα άλλο πολιτικό. Ήθελαν έναν ηγέτη της ανάπτυξης, και τώρα έχουν ένα." (AP)



ΕΜΑΙΛ

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.