Ad Code

Responsive Advertisement

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ-Πάρτε τα λεφτά σας από τις Τράπεζες

Γράφει ο δρ Κυριάκος Τόμπρας

Το μεγάλο πλιάτσικο αρχίζει.
Ξεκίνησαν οι πρώτες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μικροοφειλετών του Δημοσίου.
Ακόμη και 20 ευρώ κατασχέθηκαν.
Το λέγαμε από καιρό.
Δεν πήγαιναν μόνο για τη Δημόσια περιουσία.
Θέλουν και την ιδιωτική.
Έχουν μελετήσει ότι οι Έλληνες είναι οι υπ’ αριθ. 1 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ευρωζώνη.
Το κόλπο είναι απλό.


Πρώτα δημιουργούνται φορολογικές υποχρεώσεις που είναι αδύνατο να
εξυπηρετηθούν.
Και μετά αρχίζει ο χορός των κατασχέσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Και εφευρίσκεται και το τέχνασμα της σύλληψης των μεγαλοφειλετών, για να μην μπορούν να διαμαρτυρηθούν οι μικροί.
Σιγά να μην έτρεχαν να κατάσχουν τα ακίνητα του Δημοσίου.
Τους λογαριασμούς μας στις Τράπεζες και τα σπίτια μας θέλουν.
Έτσι και αλλοιώς, την περιουσία του Δημοσίου την έχουν υποθηκευμένη.


Πάρτε τα λεφτά σας από τις Τράπεζες: Άρχισαν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στο Δημόσιο!

Είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ και από την εφορία δεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός του με υπόλοιπο 20,20 ευρώ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή όταν η υπόθεση συγκεκριμένου οφειλέτη έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Για την υπόθεση αυτή είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ζητώντας να ενημερωθεί αν πράγματι ΔΟΥ επέβαλε κατάσχεση τραπεζικής κατάθεσης στην EFG EUROBANK ERGASIAS για οφειλές συγκεκριμένου πολίτη προς το δημόσιο.

Όπως ενημερώνει με το έγγραφο του ο αναπληρωτής υπουργός, η ΔΟΥ επέβαλε αναγκαστική κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ. Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ.


Ο κ. Οικονόμου θυμίζει ότι με το άρθρο 24 του Ν. 2951/2001 έχει προβλεφθεί η άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, για την ικανοποίηση κάθε δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του και για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίησή του.


Θυμίζει, επίσης, ότι με την έννοια του όρου "δανειστής", εξομοιώνεται και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου.


Αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.


Πάρτε τα λεφτά σας από τις Τράπεζες! Ο Παντελής Οικονόμου δίνει το σύνθημα!


 "Πάρτε τα λεφτά σας από τις Τράπεζες. Ειδικά όσοι χρωστάτε στην Εφορία!.."

Αυτό το σύνθημα δίνει το ύπουλο και ανεγκέφαλο υπουργείο Οικονομικών των Βενιζέλου-Οικονόμου. Ο τελευταίος παραδέχθηκε σήμερα ότι το ληστρικό υπουργείο των χαρατσιών στο οποίο υποδύεται ο ίδιος τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών-ενώ έχει μετατραπεί σε χωρατατζή του Βενιζέλου κάνοντας γκριμάτσες επιδοκιμασίας του Μπένι.


Όσοι χρωστάτε στην Εφορία σηκώστε τα λεφτά σας και βγάλτε τα στο εξωτερικό όπως κάποια λαμόγια εθνοπατέρες.


Διαφορετικά θα τα αρπάξουν οι Πασσαρέοι του υπ. Οικονομικών αυτής της λαθρόβιας χώρας!


Aκόμη και όσοι έχετε κλήσεις της Τροχαίας, προσέξτε. Μην αφήνετε σάλιο...


Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Capital.gr:

Σε κατασχέσεις καταθέσεων φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό προκύπτει από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κυρίου Κώστα Aϊβαλιώτη αναφορικά με την κατάσχεση μικροποσού από τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη του δημοσίου.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει στην απάντησή του ότι η νομοθεσία χαρακτηρίζει το δημόσιο ως δανειστή στην περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων χρεών φορολογούμενων και βάσει των διατάξεων του Κώδικα Έισπραξης Δημοσίων Εσόδων μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Στους τρίτους περιλαμβάνονται και οι τραπεζικές καταθέσεις.


newsit  με πληροφορίες απο kourdistoportocali
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.