Ad Code

Responsive Advertisement

Ιταλία: Κοροϊδία για τους σεισμοπαθείς!

Δεκαεπτά νεκροί, 350 τραυματίες και 8.000 άστεγοι, καθώς και πολλές υλικές και οικονομικές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Τρίτη το πρωί τη βόρεια Ιταλία.
Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι επτά νεκροί και οι 6.000 άστεγοι που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό της 20ής Μάη.


Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι 

εμπαίζει το λαό για βοήθεια και στήριξη των σεισμοπαθών μέσω νέων φόρων
Συγκεκριμένα, μετά το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να αυξηθούν οι κρατικοί φόροι επί των καυσίμων, κατά δύο λεπτά το λίτρο, από σήμερα και έως τις 31 Δεκέμβρη με στόχο να συγκεντρωθούν 500 εκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον, αποφασίστηκε, στις πληγείσες περιοχές, να μην επιβληθεί η πληρωμή των προβλεπόμενων φόρων καθώς και η αναστολή της καταβολής τους μέχρι και το Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα κηρύχθηκε πανεθνικό πένθος για τις 4 Ιούνη. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις «CGIL», «CISL» και «UIL» ανέβαλαν την προγραμματισμένη για τις 2 Ιούνη πανεθνική διαδήλωση κατά της λιτότητας και πιθανά να πραγματοποιηθεί στις 16.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το οικονομικό κόστος του σεισμού στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια μόνο για το βιομηχανικό και αγροτικό τομέα, ενώ εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να μην ξανανοίξουν και πάνω από 15.000 υπολογίζονται οι εργάτες που θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, εκτός από παλαιότερα κτίρια, πολλά νέα εργοστάσια και αποθήκες υπέστησαν σημαντικές ζημιές ενώ άλλες κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο αρκετοί εργάτες.
Το γεγονός αυτό από μόνο του αναδεικνύει την
έλλειψη ελέγχων, αλλά και τη μη τήρηση των αντισεισμικών κανόνων. Δείχνει και τον ταξικό χαρακτήρα τέτοιων καταστροφών, που θα μπορούσαν να αποτραπούν αν δεν κυριαρχούσε το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί εργάτες που βρήκαν το θάνατο εξαναγκάστηκαν με απειλές από εργοδότες να επιστρέψουν στη δουλειά μετά τον πρώτο σεισμό.

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

πηγη
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.