Ad Code

Responsive Advertisement

Θέμα χρόνου οι οθόνες αφής στον..τοίχο!

Τι σημαίνει το ότι η Microsoft εξαγόρασε την Perceptive Pixel;
Εκτός από μια νέα γενιά από tablet PC, notebook και επιτραπέζιους υπολογιστές που θα «τρέχουν» τα Windows 8 και θα διαθέτουν οθόνη αφής ώστε να μην χρειάζονται ποντίκιή πληκτρολόγιο για να λειτουργήσουν, φαίνεται πως...

η Microsoft σκοπεύει να ενσωματώσει το καινούριο λειτουργικό της σύστημα και σε μεγάλες διαδραστικές επιφάνειες που θα υποστηρίζουν τεχνολογία αφής.
Αυτό υποδηλώνει η ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού ότι εξαγόρασε την Perceptive Pixel, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή μεγάλων συστημάτων τα οποία είναι ικανά να αναγνωρίσουν τα δάκτυλα του χρήστη, αλλά και τις γραφίδες που αγγίζουν πάνω τους.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Microsoft’s Worldwide Partner Conference 2012», όπου η Microsoft γνωστοποίησε ότι θέλει να αξιοποιήσει το hardware αλλά και το software που έχει αναπτύξει η Perceptive Pixel. Άλλωστε, αν και σχετικά μικρή, η εταιρεία θεωρείται πολύ πετυχημένη στον τομέα της, κατασκευάζοντας μεγάλες οθόνες αφής (27-82 ίντσες) για επαγγελματικές χρήσεις.
Μια από τις πρώτες, και πιο διάσημες εφαρμογές της, ήταν οι επιτοίχιες οθόνες στα στούντιο του CNN, τις οποίες οι τηλεπαρουσιαστές χειρίζονταν με την αφή καλύπτοντας «ζωντανά» τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008. Από τότε, ο κατάλογος των πελατών της Perceptive Pixel μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, με «ηχηρά» ονόματα όπως η Chevron, η Lockheed Martin και η eBay. Έτσι με την εξαγορά της, η Microsoft επιδιώκει να «παντρέψει» τα Windows 8, το πρώτο λειτουργικό της σύστημα που υποστηρίζει τεχνολογία αφής, με συστήματα συστήματα τα οποία θα προορίζονται για επιχειρήσεις.

Πηγή



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή