Ad Code

Responsive Advertisement

Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο 200 μίλια από τις ακτές των ΗΠΑ

Ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εντοπίστηκε σε απόσταση 200 μιλίων από τις αμερικανικές ακτές στο Ατλαντικό ωκεανό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του πενταγώνου το υποβρύχιο εντοπίστηκε από το αμερικανικό Ναυτικό κοντά στην θαλάσσια περιοχή του Kings Bay και δεν αποτελεί απειλή επι του παρόντος για τις ΗΠΑ.

Το ρωσικό υποβρύχιο ανήκει στην κλάση Sierra-2 εξοπλισμένο με βλήματα SS-N-21 και SS-N-16 και αποτελεί μέρος της δύναμης του Στόλου της Βορείου Ατλαντικού. Σύμφωνα με μία άλλη πηγή το υποβρύχιο δεν πλησίασε την περιοχή Kings Bay στην ευρύτερη περιοχή του οποίου ασκείτο ένα αεροπλανοφόρο με την ομάδα πλοίων που το συνοδεύουν.
Σημειώνεται ότι στην ναυτική βάση του Kings Bay στην πολιτεία της Φλώριδα εδρεύουν δύο υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων και έξι πυρηνοκίνητα υποβρύχια του αμερικανικού Ναυτικού και για πολλά χρόνια κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου η συγκεκριμένη βάση αποτελούσε αντικείμενο παρακολούθησης των αμερικανικών υποβρυχίων από τα σοβιετικά.
 defencenet.gr   

Follow Me on Pinterest



....Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.



Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή