Ad Code

Responsive Advertisement

Eurogroup: Χωρίς συμφωνία με τρόικα... δόση δεν έχει - Επανέφερε ο Ντάισελμπλουμ τα περί κουρέματος καταθέσεων


Επανήλθε στο θέμα της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως στην Ελλάδα έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά σημείωσε με νόημα πως υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, ενώ ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως μόνο όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγηση τότε μόνο θα ανάψει το φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup έδωσε το στίγμα των αγκαθιών που υπάρχουν στην Αθήνα, λέγοντας πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο δημοσιονομικό κενό, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για τη δόση, όπως για παράδειγμα οι απολύσεις στο δημόσιο.

Την ίδια ώρα, οι νέες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup στους Irish Times αναμένεται να προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στις αγορές και ιδιαίτερα στις χώρες που βρίσκονται υπό τον κλοιό των μνημονίων όπως η Ελλάδα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει πως ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τί θα γίνει στο μέλλον με τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, δηλώνοντας όμως πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι ασφαλείς.