Ad Code

Responsive Advertisement

Aποκλειστική συνέντευξη Mohamed Serbast (KDP) για τον πόλεμο κατά του ISIL: “Να προσέξει πολύ η Ελλάδα”


Aποκλειστική συνέντευξη Mohamed Serbast (KDP) για τον πόλεμο κατά του ISIL: "Να προσέξει πολύ η Ελλάδα"...

Oταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές ο Mohamed Serbast θα πολεμά κάπου κοντά στο Ιρμπίλ το ISIL, όντας πλέον επικεφαλής μιας επίλεκτης Ταξιαρχίας Κούρδων Πεσμπεργκά.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Mohamed Serbast, ήταν ο εκπρόσωπος τουαυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν στην Ελλάδα. Κάτι σαν πρέσβευτής μιας χώρας που ακομα τυπικά δεν υπάρχει, αλλά de facto έχει δημιουργηθεί μέσα σε μια περιοχή στην οποία το αίμα που έχει χυθεί από το 1980 που ξεκίνησε ο περσοϊρακινός πόλεμος μέχρι σήμερα συναγωνίζεται σε ποσότητα τους κόκκους της άμμου στις ερήμους που έχει βρέξει.

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε λέει πολλά κι ενδιαφέροντα για τις μάχες με το ISIS/ISIL, τος σχέσεις με την Τουρκία, την προοπτική ανεξαρτηγοποίησης του Κουρδιστάν, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:“Απευθύνομαι πρώτα στην Ελληνική Αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφάλειας να προσέχουν πολύ γιατί η Ελλάδα είναι μία πρώτη πόρτα προς την Ασία και την Ευρώπη και είναι εύκολα να φτάνει κανείς μέχρι εδώ. Στους αδελφούς μου Ελληνες της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας λέω να προσέχουν πολύ. Να προσέχει πολύ και ο κόσμος”.

Ας δούμε τι λέει σε αυτή την τελευταία συνέντευξή του στην Ελλάδα λίγο πριν την αναχώρησή του για την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Συνεχεια εδω