Ad Code

Responsive Advertisement

Νέα ένταση στο Αιγαίο - Τουρκικά πολεμικά σκάφη εναντίον ελληνικού σκάφους του Λιμενικού!


Η Τουρκία ανεβάζει συνεχώς την ένταση στο Αιγαίο αυτήν την φορά , ισχυριζόμενη παραβίαση χωρικών υδάτων της από ελληνικό λιμενικό σκάφος. Κάτι που γράφουμε καθημερινά, υπογραμμίζοντας τις εναλλάξ εστίες προκλήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο.

Συγκεκριμένα τουρκικοί ισχυρισμοί για ένταση στο Αιγαίο, καθώς καταγγέλλουν ότι ελληνικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα, καταδιώκοντας Τούρκους ψαράδες. Στην συνέχεια παρενέβησαν δύο πλοία του τουρκικού ναυτικού τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς κοντά στο ελληνικό σκάφος

Οι τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονται ότι έγινε παρενόχληση Τούρκων ψαράδων από πλοίο του ελληνικού λιμενικού. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι χθες πλοίο του ελληνικού λιμενικού ερχόμενο από την Κω εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα απέναντι από την περιοχή Τουργκουτρέις και παρενόχλησε επί δύο ώρες Τούρκους ψαράδες, ζητώντας τους να αποσυρθούν προς την Τουρκία.

Στη συνέχεια δύο τουρκικά πολεμικά πλοία παρενέβησαν και σε κάποιες περιπτώσεις ήρθαν αντιμέτωπα με το ελληνικό πλοίο, σε απόσταση 30 μέτρων. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε επί 20 λεπτά, μέχρι που το ελληνικό πλοίο αποχώρησε από τα τουρκικά ύδατα. προς την Κάλυμνο, όπως υποστηρίζεται.

Η γνωστή αυτήν την εποχή στην περιοχή της Κω ότι είναι η περίοδο της Τσιπούρας , και Τούρκοι και έλληνες ψαράδες ρίχνονται στην μάχη, για να βγάλουν το μεροκάματο τους.

Μέχρι εδώ , διότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάθε χρόνο, οι τούρκοι ψαράδες καλούν την τουρκική ακτοφυλακή, να διώχνει τους έλληνες ψαράδες, για να μπορούν αυτοί να ψαρεύουν λαθραία σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Επισημαίνεται ότι η «πελαγίσια» τσιπούρα είναι εξαγώγιμο είδος και αποφέρει πολύ καλά χρώματα στην Ευρώπη.

Οι τούρκοι γνώριζαν αυτήν την ιδιαιτερότητα, αυτήν την συγκεκριμένη εποχή και με αφορμή την «τσιπούρα» έστησαν άλλο ένα επεισόδιο στα εθνικά χωρικά ύδατα της πατρίδος μας.

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν πρόκειται να έχουν τελειωμό , εάν δεν τους δοθεί κατάλληλη απάντηση.

ΠΗΓΗ