Ad Code

Responsive Advertisement

Πέφτουν οι μάσκες: Υμνητής του Ισλάμ ο Αμερικανός επικεφαλής του συνασπισμού για την καταπολέμηση της ISIS (ΒΙΝΤΕΟ)


Πέφτουν οι μάσκες: Υμνητής του Ισλάμ ο Αμερικανός επικεφαλής του συνασπισμού για την καταπολέμηση της ISIS (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στρατηγός ε.α. John Allen επιλέχθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα ως επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της ISIS. Στη διάρκεια ομιλίας του στο Κουβέιτ, ο Allen, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ομπάμα, ισχυρίστηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχέση με το Ισλάμ.

Σύμφωνα με το CNS News:

Η παγκόσμια προσπάθεια για την αντίκρουση των ισχυρισμών της ISIS, ότι δρα σύμφωνα με το Ισλάμ, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε μια ρητορική που θα αναδεικνύει το «βαθύτατο σεβασμό μας» για τη θρησκεία, δήλωσε ο αντιπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στο διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Ο Στρατηγός Allen μίλησε στο Κουβέιτ, όπου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των χωρών του συνασπισμού, προκειμένου να συζητήσουν για την επικοινωνιακή στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Καθώς επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο της ISIS, πρέπει παράλληλα να επικεντρωθούμε σε μια θετική ρητορική που θα υπογραμμίζει το σεβασμό μας-το βαθύτατο σεβασμό μας για τις παραδόσεις του Ισλάμ, την πλούσια ιστορία του, για τη σχέση του με την οικογένεια και την κοινότητα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Allen.

«Πρέπει να συνεργαστούμε με τους κληρικούς και τους λόγιους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να δείξουμε πως εμείς τιμούμε το Ισλάμ, ενώ η ISIS διαστρεβλώνει το νόημά του», πρόσθεσε.

Είναι προφανές ότι ο Allen λειτουργεί ως φερέφωνο του Ομπάμα, αφού και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο διάγγελμά του για τον πόλεμο εναντίον της ISIS είχε επανειλημμένα τονίσει ότι οι τζιχαντιστές δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός Στρατηγός εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ισλαμιστικής ιδεολογίας.

Το 2012, όταν υπηρετούσε ως Διοικητής της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) στο Αφγανιστάν, ο Allen είχε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την «ανάρμοστη» συμπεριφορά των Αμερικανών στρατιωτών που έθιγε τα ισλαμιστικά ήθη.

ΠΗΓΗ