Ad Code

Responsive Advertisement

Τουρκικά γυμνάσια στο Αιγαίο… Πρόκληση σε Ρόδο και Καστελόριζο… Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις


Μεγάλες ναυτικές δυνάμεις, τις οποίες συνδράμουν και αεροπορικές, στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου, έχει συγκεντρώσει η Τουρκία προκειμένου να διεξάγει… επιχειρησιακή εκπαίδευση. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά γυμνάσια τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο συνιστούν πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας, αφού ο τουρκικός στόλος θα είναι στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, σε περιοχές δηλαδή που αμφισβητεί η Άγκυρα, τη στιγμή που ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Σύμφωνα λοιπόν με NAVTEX, τα οποία έχουν εκδοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δεσμεύσει δύο περιοχές στο νοτιοανατολικό Αιγαίο για επιχειρησιακή εκπαίδευση.

Η μία είναι νοτιοανατολικά της Ρόδου και κοντά στο σύμπλεγμα με τη Ρω και τη Στρογγύλη και η άλλη νότια του Καστελόριζου. Πρόκειται για την περιοχή που επισκέφθηκε πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και δέχθηκε την παρενόχληση των Τούρκων, οι οποίοι κάλεσαν μέσω ασυρμάτου το Chinook της Αεροπορίας Στρατού να αποχωρήσει από τον «τουρκικό εναέριο χώρο», όταν αυτό πετούσε στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο. Οι δύο περιοχές είναι δεσμευμένες από την 1 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες από την ελληνική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι από το βράδυ της Δευτέρας έχουν σπεύσει στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, πλοία του τουρκικού Ναυτικού, ενώ τις τελευταίες ώρες έχει αυξηθεί ο αριθμός των ναυτικών μονάδων, μεταξύ των οποίων είναι φρεγάτες.

«Φιλελεύθερος»

hellasforce.com