Ad Code

Responsive Advertisement

Η πραγματικότητα των ψεμμάτων του πολέμου


Τα ρωσικά ΜΜΕ διέδωσαν πληροφορίες για τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού, σε μια περιοχή της οποίας οι ίδιοι οι κάτοικοι αγνοούσαν ότι βομβαρδίστηκαν.

Φυσικά η δημοσιογράφος του BBC, ψάχνοντας, ανακάλυψε ότι κάτι τέτοιο ήταν ψέμμα, καθαρή προπαγάνδα από την μεριά των Ρώσων.

Με αυτό τον τρόπο, με την δίαδοση ψεμμάτων δηλαδή, η εκάστοτε εξουσιαστική τάξη διαμορφώνει τις συνειδήσεις των ανθρώπων και το κοινό λαϊκό αίσθημα προς την κατεύθυνση που αυτή επιθυμεί.

Γι´ αυτό μην πιστεύετε ποτέ τις ειδήσεις όπως τις παρουσίαζουν τα κατεστημένα ιδιωτικά ΜΜΕ των μεγάλων εργολάβων, που διαπλέκονται με το σύστημα. Πάντα να σκέφτεστε τι στάση θέλουν να σας ωθήσουν να κρατήσετε σε κάθε θέμα, ώστε να καταλήξετε στο ποια είναι η τελική τους στόχευση και τι θέλουν να πετύχουν.

Τις περισσότερες φορές στοχεύουν στο συναίσθημά σας, στην τάση σας να βοηθήσετε τον αδύναμο, στον αίσθημα προστατευτικότητας απέναντι στον συνάνθρωπο, τα παιδιά, τις πιο αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού.

Ανάλογα λοιπόν με το πώς σας πλασάρουν την είδηση αναρωτηθείτε ποιον σκοπό εξυπηρετούν. Τα περισσότερα από τα όσα αναμεταδίδουν δεν είναι ούτε κατά δίανοια όπως τα παρουσίαζουν.

Κι αυτό οι παραμυθάδες των ΜΜΕ το ξέρουν καλά... Ώρα να το εμπεδώσουμε κι εμείς. Εκτός κι αν μας αρέσει να αγόμαστε και να φερόμαστε από τα ψέμματά τους...

After reports emerged that a 10-year-old girl had been killed by shelling in Ukraine, BBC News' Natalia Antelava & Abdujalil Abdurasulov discovered that all was not as it seemed.

Posted by BBC News on Wednesday, April 8, 2015
ΠΗΓΗ