Ad Code

Responsive Advertisement

Βομβιστική επίθεση στο Νταγκεστάν

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του στο Νταγκεστάν σύμφωνα με όσα μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Διαβάστε περισσότεραΟ δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά αφού πρώτα πλησίασε αστυνομικούς που φρουρούσαν αποκλεισμένη τοποθεσία, σε σημείο όπου άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν εμπλακεί σε μάχη με υπόπτους ως εξτρεμιστές μερικές ώρες νωρίτερα, με συνέπεια τέσσερις άνθρωποι --δύο αστυνομικοί και δύο ένοπλοι-- να βρουν το θάνατο, μετέδωσε το Interfax, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.
Η έκρηξη,έγινε αργά την Παρασκευή,και από αυτή τραυματίσθηκαν 13 αστυνομικοί και 13 άμαχοι, σύμφωνα με το Ιντερφάξ. Ωστόσο άλλα πρακτορεία έκαναν λόγο για έως και 30 τραυματίες.
Νωρίτερα χθες, άγνωστοι δολοφόνησαν μια διευθύντρια σχολείου στο σπίτι της στο Νταγκεστάν ενώ σε ανταλλαγές πυρών στην περιφέρεια του βορείου Καυκάσου σκοτώθηκαν συνολικά 12 άνθρωποι.
Στην περιοχή, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, μαίνεται μια εξέγερση ισλαμιστών που θέλουν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος στην πολύ φτωχή περιφέρεια.