Ad Code

Responsive Advertisement

Πολωνία : Κέντρο βασανιστηρίων της CIA ....

Πρώην πράκτορες της CIA επιβεβαίωσαν -για πρώτη φορά- ότι ο οργανισμός προέβαινε σε βασανιστήρια κρατουμένων σε μια "μαύρη περιοχή", όπως χαρακτηρίζεται, σε κέντρο κράτησης στη Βορειοανατολική Πολωνία, στο "βωμό" του πολέμου κατά κατά της τρομοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα



Σύμφωνα με το Associated Press, ένας πρώην πράκτορας της CIA, που αναφέρεται ως "Albert" βασάνισε τον ύποπτο -για τρομοκρατία- Αμπντ αλ-Ραχίμ αλ-Nασίρι, πολλές φορές, με ηλεκτρικό τρυπάνι, στη στρατιωτική βάση κοντά στην περιοχή Szymany Masuria της Πολωνίας.Ο Νασίρι θωρείται εγκέφαλος της επίθεσης της Αλ Κάιντα, στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Cole, στον Κόλπο του Άντεν τον Οκτώβριο του 2000. Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορες της CIA, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, βασανίστηκε για δύο εβδομάδες, το Δεκέμβριο του 2002.
Ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίζεται από την επανεξέταση, που διηνήργησε ο γενικός επιθεωρητής της CIA, η οποία έχει ως εξής:. "Οι πράκτορες εισήλθαν στο κελί του κρατουμένου και χρησιμοποίησαν τρυπάνι, ενώ ο κρατούμενος ήταν γυμνός και με κουκούλα".
Ο Albert τονίζει ότι ο Νασίρι απειλήθηκε με θάνατο και πως το περιστατικό αναφέρθηκε σε ανώτερα στελέχη της CIA, σε μια προσπάθεια να κινήσει δικαστική διαδικασία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.