Ad Code

Responsive Advertisement

Σε λίστα πώλησης και τα ΕΛΤΑ


Για πρόοδο, που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες, έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών από τη Νέα Υόρκη ενώ επισήμανε τη ''σημαντική αύξηση'' του ενδιαφέροντος των επενδυτώn, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον μια μεγάλη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, εκδήλωσε ''ρητό ενδιαφέρον'' για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μίλησε σε δύο από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, καθώς και στην εφημερίδα ''Γουόλ Στριτ Τζέρναλ'' και υπογράμμισε το ''μεγάλο ενδιαφέρον'' επενδυτικού χαρακτήρα, που έχει σημειωθεί, από εταιρείες της Ευρώπης, της Κίνας και το Κατάρ. Ακόμα, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ''η Ελλάδα πρέπει να ξαναανακαλύψει τον εαυτό της και να κτίσει πάνω στις παραδοσιακές τις δυνάμεις, δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή τεχνολογία και πράσινη ενέργεια".
Δήλωσε πως θεωρεί ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το 2011, σημειώνοντας τις "σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", τη "δημοσιονομική εξυγίανση" και τις "αλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές".
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι επενδύσεις και οι αλλαγές που συντελούνται θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Ειδικά δε, για τις επενδύσεις και για τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους επενδυτές, έκανε αναφορά στους τομείς των υποδομών, των ακινήτων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι "αν δείτε που βρισκόμασταν πριν τρεις μήνες, πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα ήμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα", προσθέτοντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε μια χώρα που πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της, προβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αλλαγές, με θετικές συνέπειες για τους πολίτες της".
Ο υπουργός Οικονομικών, συναντήθηκε την Πέμπτη 07/10, στη Νέα Υόρκη και με διεθνείς επενδυτές ενώ την Παρασκευή 08/10 θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών και θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση