Ad Code

Responsive Advertisement

"Ανθρώπινοι" δρόμοι-2,5 εκατ. Γάλλοι σε απεργία

Share

Μπορεί να χρησιμοποιούμε την έκφραση una fatsa una ratsa για τους γείτονές μας Ιταλούς, αλλά όταν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση είναι κατά των εργαζομένων, τότε 2,5 εκατομμύρια Γάλλοι πρόκειται να πλημμυρίσουν τους γαλλικούς δρόμους, εξισώνοντάς μας όλους έναντι των μέτρων.
Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα που προωθεί ο Νικολά Σαρκοζί βγάζουν στο δρόμο τους κατοίκους των γαλλικών αστικών κέντρων (23/9), καθώς σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχει προκηρυχθεί πανεθνική απεργία.
Διαβάστε περισσότερα
Βάσει της μεταρρύθμισης, που έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση, είναι σταδιακή η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια μέχρι το 2018.
Η μεταρρύθμιση πρόκειται να παρουσιαστεί στη γερουσία την Πέμπτη (23/9) και ενδέχεται να γίνει νόμος του γαλλικού κράτους μέχρι το τέλος του μήνα.
Λόγω αυτού πρόκειται να βγουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους στους σιδηρόδρομους από την Τετάρτη (22/9), πραγματοποιώντας στάση εργασίας το απόγευμα της Τετάρτης.
Η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων εκτιμά ότι τουλάχιστον τα μισά από τα δρομολόγια των τραίνων TGV θα ακυρωθούν και μόνο το ένα στα τέσσερα περιφερειακά τραίνα θα λειτουργήσει στη διάρκεια της απεργίας.
Οι εκτιμήσεις της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας αναφέρουν ότι οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.
Λόγω των κινητοποιήσεων θα υπολειτουργήσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα σχολεία και τα ταχυδρομεία.
Τα συνδικάτα προγραμματίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη τη Γαλλία. Οι συνδικαλιστές ελπίζουν ότι στους δρόμους θα κατέβουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι.