Σε τεταμένο κλίμα συνεχίζεται η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων έξω από τον χώρο του Κοινοβουλίου στο Σύνταγμα. Η στάση που τηρούν οι ιδιοκτήτες αποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, που ψηφίζεται οσονούπω. Διαβάστε περισσότερα
Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να κλείνουν σταδιακά το Σύνταγμα, ενώ απειλούν ότι αργότερα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των εθνικών οδών αλλά ακόμη και των κεντρικών εισόδων της Αθήνας.
Νωρίτερα, η προσπάθεια να αποκλείσουν το Σύνταγμα από την πρόσβαση των αυτοκινήτων δημιούργησε συνθήκες έντασης μεταξύ των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και της Αστυνομίας, καθώς οι ιδιοκτήτες απαγόρευσαν ακόμα και την αναστροφή των λεωφορείων, προκειμένου να «απεγκλωβιστούν» από το Σύνταγμα.
Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένταση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, ενώ απαίτησαν να απομακρυνθούν τα τηλεοπτικά συνεργεία δύο ιδιωτικών σταθμών.
Οι φορτηγατζήδες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν τις εισόδους της πόλης, στην Αθηνών – Λαμίας και την Αθηνών – Κορίνθου. Στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν 20 μπλόκα με 800 φορτηγά.
Εν τω μεταξύ, καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. έξω από τη Βουλή, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία, εν όψει της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής, που αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Αντιπαράθεση στη ΒουλήΈντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, επέμεινε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές, τόνισε ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους, κόμματα και κοινωνικούς φορείς, και όχι ψηφοθηρίας», ενώ ανέφερε ότι με τις αιτιάσεις για επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου «επιδιώκεται ένας νέος κύκλος σύγκρουσης σε μια άλλη χρονική περίοδο».
Από την πλευρά της, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνουν αποδεκτά τα δύο βασικά αιτήματα των μεταφορέων, για 5ετή μεταβατική περίοδο και διατήρηση του 35% της άυλης αξίας των αδειών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και αδιαλλαξία.
Η ΝΔ, μάλιστα, ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 14, που συμπεριλαμβάνει και τα δύο σχετικά αιτήματα των μεταφορέων, ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου. Και οι δύο ψηφοφορίες θα διεξαχθούν σήμερα.
Social Plugin