Μάχη για το δημοσιονομικό και το έλλειμμα εμπιστοσύνης
Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έδωσε μάχη σε δυο μέτωπα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό αλλά και για το έλλειμμα εμπιστοσύνης.Με γρήγορες όμως και σκληρές αποφάσεις επανακτήσαμε την αξιοπιστία μας, συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη τα πρώτα θετικά μηνύματα όπως οι επενδύσεις νορβηγικών κεφαλαίων σε ελληνικά ομόλογα, η επένδυση του Κατάρα σε ποσοστό 2% του ΑΕΠ της Ελλάδας και η επένδυση της Κίνας το λιμάνι του Πειραιά.
«Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που παρακάμπτει κανείς, αλλά χώρα που προσφέρει ευκαιρίες επενδύσεων» σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου.
Παράλληλα, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Εάν σκοπεύαμε κάτι τέτοιο θα ήταν εξυπνότερο να γίνει στην αρχή της κρίσης» σημείωσε τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει να είναι απολύτως αξιόπιστη έναντι των πιστωτών της.
Δίνοντας το πλαίσιο της ανταγωνιστικότερης Ευρώπης, που ο ίδιος θα επιθυμούσε αναφέρθηκε σε ένα Κοινό Νομισματικό Ταμείο, σε μία κοινή φορολογία στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, σε ένα ευρωπαϊκό φόρο CO2.
Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε επίσης υπέρ των προτάσεων της Κομισιόν και της Γερμανίας για αυστηρότερες κυρώσεις στις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.
«Χρειαζόμαστε αυστηρότερους κανόνες και τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια. Εάν είχαμε ήδη στο παρελθόν ορισμένους από αυτούς τους κανόνες, δεν θα φτάναμε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.
Για την πρόταση δυο Γερμανών βουλευτών να πουλήσει η Ελλάδα τα νησιά για να αποπληρώσει το χρέος, ο Πρωθυπουργός πέραν του χαρακτηρισμού της ως «ανόητης» σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει το κέντρο ευεξίας της Ευρώπης.
«Τα νησιά είναι ένας θησαυρός για όλους τους Ευρωπαίους, όχι μόνο για ορισμένους πλούσιους που θα τα αγόραζαν. Θέλουμε να τα μετατρέψουμε σε νησιά ευεξίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, στην εφημερίδα Die Zeit, δημοσιεύεται λίγα 24ωρα πριν τιμηθεί ο Πρωθυπουργός με το βραβείο Quadriga στο Βερολίνο, την 3η Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκδότης της εφημερίδας, είναι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin