Ad Code

Responsive Advertisement

Μίλιμπαντ:''Δεν στρεφόμαστε προς τα αριστερά''

Share
Ο Εντ Μίλιμπαντ, νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, επανέλαβε ότι ''η εποχή των Νέων Εργατικών ανήκει στο παρελθόν'' και διέψευσε για άλλη μια φορά ότι με την εκλογή του ''επιχειρείται μία επιστροφή στην αριστερά''.
Διαβάστε περισσότεραΟ 40χρονος Μίλιμπαντ επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, έναντι του αδελφού του Ντέιβιντ, παλαιού στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ενώ στην πρώτη του συνέντευξη στο BBC1 ως ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι η νίκη του ήταν ο θρίαμβος ''μίας νέας γενιάς''. ''Η εποχή των Νέων Εαργατικών (New Labour) ανήκει στο παρελθόν,'' τόνισε, διαβεβαιώνοντας επιπλέον πως ''η πόρτα του είναι ανοικτή'' στα μέλη του κόμματος, ιδίως στους προσκείμενους στον πρώην πρωθυπουργό, οι οποίοι δεν τον υποστήριξαν.
Κατηγορηματικά αρνητικός υπήρξε επίσης στις δηλώσεις του σχετικά με το αν η εκλογή του θα σηματοδοτήσει ''μία στροφή του κόμματος προς τα αριστερά'' ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της μαζικής υποστήριξής που του προσέφεραν τα μεγάλα βρετανικά εργατικά συνδικάτα, ο Εντ Μίλιμπαντ εμφανίστηκε αποστασιοποιημένος καθώς δήλωσε ''δεν είμαι άνθρωπος κανενός. Εγώ είμαι αυτός που είμαι''.
''Ειλικρινώς, οι εικόνες που μου προσκολλούν, όπως ''ο Κόκκινος Εντ'' είναι εξίσου κουραστικές, όσο και ανόητες'', ξεσπάθωσε ο Μίλιμπαντ κατά των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης που τον αποκαλούν έτσι.
Για τον αδερφό του δε και τη θέση που του φυλάσσει στη ''σκιώδη κυβέρνησή του'' ο ΕντΜίλιμπαντ τόνισε πως ''ακόμη είναι πρόωρο'' να πει ο,τιδήποτε ενώ πρόσθεσε ότι ''ο Ντέιβιντ μπορεί να προσφέρει πολλά στη βρετανική πολιτική''.
''Είχαμε χθες μία σύντομη συνομιλία'', μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε, χαιρετίζοντας την ''αξιομνημόνευτη γενναιοδωρία'', που επέδειξε ο αδελφός του, ο οποίος σηκώθηκε αυθόρμητα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τον φίλησε θερμά.