Ad Code

Responsive Advertisement

Πάγκαλος: «Η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DNA της»

Share
«Η Νέα Δημοκρατία έχει τη φαυλότητα στο DΝΑ της. ΤΟ ΠΑΣΟΚ την πολέμησε, αλλά υπάρχουν παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διόρισαν με το παραπάνω».
Διαβάστε περισσότερα

Αυτά ανέφερε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας «βλακεία» την άποψη ότι μόνον οι πολιτικοί «έφαγαν τα λεφτά».

Ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αντιστάθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για διορισμούς, παρά τη δημιουργία του ΑΣΕΠ.

«Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πού πήγαν τα λεφτά;»
Απαντώντας στο ερώτημα «Πού πήγαν τα λεφτά;», ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι «δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που τα έφαγαν, αυτό είναι μια βλακεία, δεν μπορούν να φάνε οι πολιτικοί ένα πλεόνασμα 7% τον χρόνο επί του ΑΕΠ» και υποστήριξε ότι αυτό έγινε, λόγω του μεγάλου βάρους του Δημοσίου στην καταβολή συντάξεων και μισθών, όπως και σε προσλήψεις, «το οποίο υπερέβη κάθε όριο σε αυτή την πενταετία (σ.σ. της διακυβέρνησης Καραμανλή».

«Μεταξύ 2004-2009 η ελληνική οικονομία είχε μια ανάπτυξη κατά μέσο όρο γύρο στο 3,5%. Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δανειζόταν κατά μέσο όρο με 3%-3,5% του ΑΕΠ. Υπήρχε δηλαδή ένα πλεόνασμα περί τα 6% με 7% του ΑΕΠ, ένα κολοσσιαίο πλεόνασμα. Αυτό αρκούσε και για να γίνουν επενδύσεις, και για να πληρωθεί μια μερίδα του χρέους, και για να υπάρξει κάποια βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τίποτε από αυτά τα τρία δεν συνέβη», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

«Ο κ. Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας» όταν υποσχέθηκε ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα.

«Δεν ξέρω πού και πώς πορευόμενοι θα επιζήσουμε με τις στολές μας και τους πατριωτισμούς μας και τις αγιαστούρες μας. Ε, δεν γίνεται. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Ή κάνεις την προσπάθεια που χρειάζεται στον σημερινό κόσμο για να επιτύχεις, να μπορείς να δανείζεσαι όπως πρέπει, ή αλλιώς υφίστασαι κατάπτωση, καθυστέρηση ιστορική, παλινδρόμηση· και θα πω και ακραία φαινόμενα, όπως πείνα και δυστυχία. Αυτή είναι η πολιτική την οποία ο κ. Σαμαράς επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό. Είναι μια τελείως ανεύθυνη πολιτική», σημείωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Η κυρία Παπαρήγα θέλει να διαλύσει το κράτος»
Επίθεση εξαπέλυσε και κατά της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «η κυρία Παπαρήγα έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους».

Χαρακτήρισε, επίσης, «παράΚΚΕ» τον Συνασπισμό, προσθέτοντας ότι «αυτός ο πολιτικός χώρος είναι από τη φύση του καταδικασμένος σε διασπάσεις και αδιέξοδα».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε ότι δεν έχει «καπελωθεί» από κανέναν. «Δεν είναι ανταγωνιστής μου ο κ. Ραγκούσης. Ούτε κανένας άλλος υπουργός. Ως αντιπρόεδρος αντικαθιστώ τον Πρωθυπουργό», είπε.