Επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να κατανοήσουν πώς οι Αιγύπτιοι χτίζανε τις γιγαντιαίες πυραμίδες τους. Τώρα, ένας αρχιτέκτονας και ερευνητής στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU) λέει ότι έχει την απάντηση σε αυτό το αρχαίο, άλυτο παζλ.
Οι ερευνητές ειχαν επικεντρωσει τις έρευνές τους στο βάρος των λίθων και παραβλέπουν δύο σημαντικά προβλήματα: Πώς οι Αιγύπτιοι γνωρίζουν ακριβώς πού να τεθεί το πάρα πολύ βαριά δομικά στοιχεία; Και ο αρχιτέκτονας μπορεί να επικοινωνεί και με εξαιρετική ακρίβια να δώσει από τα σχέδια οδηγίες για την κατασκευή σε ένα εργατικό δυναμικό 10.000 αναλφάβητοι ανδρών;
Αυτά ήταν μεταξύ των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Ole J. Bryn, αρχιτέκτονας και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα NTNU, της Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών, όταν άρχισε να εξετάζει τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα. Η πυραμιδα , αποτελείται από 2,3 εκατομμύρια ασβεστολιθικούς ογκόλιθους βάρους περίπου 7 εκατομμυρίων τόνων. Στα 146,6 μέτρα ύψος, είχε το ρεκόρ ως το ψηλότερο κατασκεύασμα που φτιαχτηκε για σχεδόν 4000 χρόνια.
Αυτό που ανακάλυψε ο Bryn ήταν αρκετά απλό. Πιστεύει ότι οι Αιγύπτιοι εφηύραν το σύγχρονο τρόπο κατασκευής κτιριου, με το διαχωρισμό του συστηματος μέτρησης της δομής , από τη φυσική στο ίδιο το κτίριο, βάζοντας έτσι μέσα την ανοχή, όπως ονομάζεται στη μηχανική του σήμερα και αρχιτεκτονικά επαγγέλματα.Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά η τοποθέτηση των τεράστιων αυτών κυβων έχει να κανει με τη ν σωστή τοποθέτηση βαση φυσικής του κτίσματος ; Ελεος...ενα μηχανικό να μας εξηγήσει!!
Εάν οι έρευνες πίσω από τα σχέδια του Bryn είναι σωστές, τότε οι αρχαιολόγοι έχουν ένα νέο "χάρτη" που αποδεικνύουν ότι οι πυραμίδες δεν αποτελούν "δέσμη των βαρέων βράχων με άγνωστες δομές", αλλά, μάλλον, απίστευτα ακριβές κατασκευές.
Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin