Ad Code

Responsive Advertisement

“Οκ” στους ομοφυλόφιλους -αλλά άγαμους- Επισκόπους

Share
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουΐλιαμς, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δήλωσε πως “δεν έχει πρόβλημα” με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επισκόπους του είναι ομοφυλόφιλοι, αρκεί να τηρούν την αρχή της αγαμίας.
Διαβάστε περισσότερα


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times, ο Ουΐλιαμς επανέλαβε πως υποστήριξε τη χειροτόνηση ομοφυλοφίλων ιερέων στην Αγγλικανική Εκκλησία, επανέλαβε ωστόσο και την επιμονή του στην τήρηση της αγαμίας στους Eπισκόπους, εν αντιθέσει με τους ιερείς. Για να το θέσουμε πιο απλά, το να είναι, ή όχι ένας επίσκοπος ομοφυλόφιλος δεν είναι πρόβλημα. Εκείνο που αποτελεί πρόβλημα είναι το γεγονός πως υπάρχουν παραδοσιακοί, ιστορικοί, λόφοι που ισχύουν στην εκκλησία”, τόνισε.
Ο Ουΐλιαμς δηλώνει πως έχει “συνείδηση” του ότι το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας “αποτελεί πληγή στο αξίωμα” που κατέχει ως αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι από το 2002 και τονίζει πως εάν έχει ταχθεί κατά των ενεργών ομοφυλοφιλικών σχέσεων στον κλήρο το κάνει διότι “το κόστος για την Εκκλησία είναι πολύ σημαντικό”.
“Στα μάτια του, η ενότητα της Εκκλησίας είναι σημαντικώτερη από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων”, δήλωσε ο Πίτερ Τάτσελ, προασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, προσθέτοντας :
“Προτού γίνει αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε υποστηρίξει την ένταξη και την ισότητα των ομοφυλοφίλων στην Εκκλησία και σήμερα τους κατακρίνει”.