Ad Code

Responsive Advertisement

Νέο είδος θηλαστικού εντοπίστηκε σε δάσος της Κένυας

Την ώρα που χιλιάδες είδη βρίσκονται στο χείλος του αφανισμού, ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι ενδέχεται να εντόπισε νέο είδος ζώου στα τροπικά δάση της Κένυας. Πρόκειται για μια γιγαντιαία μυγαλή-ελέφαντα (γνωστή και ως σένγκι), μήκους 60 εκατοστών και βάρους 600 γραμμαρίων.Διαβάστε περισσότερα



Οι ερευνητές της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου εντόπισαν το θηλαστικό στις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες με αισθητήρες κίνησης, στο δάσος Μπόνι-Ντοντόρι, κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία. Άλλο ένα σένγκι βρέθηκε νεκρό σε παγίδα που είχαν τοποθετήσει.


Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα "Guardian" ο επικεφαλής της ομάδας Ρατζ Αμίν «είναι πραγματικά σπάνια η ανακάλυψη ενός νέου είδους θηλαστικού και το αξιοσημείωτο είναι ότι εντοπίσαμε νέο είδος μυγαλής-ελέφαντα μόλις πέντε χρόνια μετά την ανακάλυψη του τελευταίου, σε βουνό της Τανζανίας». Κατά τον Αμίν, οι αναλύσεις DNA αναμένεται απλώς να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για νέο είδος, κάτι που οι επιστήμονες υπέθεσαν κρίνοντας από το χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά του μεγάλου σένγκι.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες πήραν άδεια μόλις το 2008 να επισκεφθούν το συγκεκριμένο δάσος. Σε αντίθεση με τις όμορες δασώδεις εκτάσεις που έχουν υλοτομηθεί, το Μπάνι-Ντόντορι παραμένει «άβατο» καθώς μαστίζεται από την ασθένεια του ύπνου, η οποία μεταδίδεται από τις μύγες τσε-τσε.