Ad Code

Responsive Advertisement

Βρέθηκε ο υπέυθυνος για το mouseOver bug και φυσικά ειναι μόλις 17 ετών!!

Share
Χιλιάδες χρήστες του Twitter αναστατώθηκαν πρόσφατα από το mouseover bug, το οποίο εκτελούσε ανεπιθύμητες ενέργειες κάθε φορά που ο κέρσορας του ποντικιού στεκόταν πάνω από συγκεκριμένα tweets. Το κενό ασφαλείας έκλεισε μετά από πολύωρες προσπάθειες και στη συνέχεια αναζητήθηκαν τα αίτια του προβλήματος. Η έρευνα κατέληξε τελικά σε ένα 17χρονο Αυστραλό.
Διαβάστε περισσότερα






Ο Pearce Delphin είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την αναστάτωση, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει πανικό. Ο νεαρός έγραψε ένα tweet σε JavaScript, το οποίο είχε ως στόχο να ανοίγει ένα pop-up παράθυρο στον browser κάθε φορά που ο κέρσορας βρισκόταν επάνω του, χωρίς να απαιτείται κλικ. Ο Delphin είπε ότι το έκανε αυτό από περιέργεια, για να δει αν λειτουργεί. Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα λεπτά για να πάρουν τον κώδικα άλλοι χρήστες του Twitter και να τον τροποποιήσουν έτσι ώστε να ανακατευθύνει σε γιαπωνέζικα πορνογραφικά sites και να δημιουργεί αντίγραφα του tweet. Μεταξύ των χρηστών που επηρεάστηκαν από το mouseover bug ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου στο Λευκό Οίκο και η σύζυγος του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Gordon Brown.
Τελικά, ο συναγερμός έληξε χωρίς παρατράγουδα, καθώς το bug δεν πρόλαβε να αξιοποιηθεί για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Ευτυχώς, το όριο των 140 χαρακτήρων στα tweets ήταν ένας παράγοντας που δυσχέρανε το έργο των επιτήδειων.
Ο Delphin ελπίζει τώρα να μην έχει μπλεξίματα με τις αρχές. Μέχρι και λίγες ώρες μετά την ανακάλυψή του, δεν είχε πει τίποτα στους γονείς του.