Ad Code

Responsive Advertisement

Έρχεται η τρόικα στο Alter;


O τηλεοπτικός σταθμός ALTER είναι μία από τις 12 εισηγμένες που εμφανίζουν συνολικό δανεισμό άνω των 3 δισ. ευρώ, με τις πιστώτριες τράπεζες να απαιτούν δραστικές περικοπές.Το κανάλι κινδυνεύει να υποστεί απομείωση της περιουσιακής του κατάστασης μέσω κεφαλαιοποίησης δανείων.
Ακόμη χειρότερο είναι το ενδεχόμενο να περάσει το management του ALTER σε στελέχη που θα υποδείξουν οι ίδιες οι τράπεζες που θα έχουν τον ρόλο του επιτρόπου.

Το ALTER έχει βεβαιωμένες οφειλές σε τράπεζες ασφαλιστικά Ταμεία και εργαζομένους ύψους 12,978 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 23,7% των ιδίων του κεφαλαίων. Οι τράπεζες τον Σεπτέμβριο προχώρησαν σε δέσμευση του 50% των λογαριασμών όψεως της εισηγμένης. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 27 Οκτωβρίου ότι ήρθη η παραπάνω δέσμευση, υποστηρίζοντας ότι έχουν εξοφληθεί και οι μισθοί των εργαζομένων, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς η εταιρεία φέρεται να μην έχει καλύψει εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις της μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώθηκε και επιδόθηκε μελέτη της Grant Thorton σχετικά με την κατάσταση του σταθμού στις πιστώτριες τράπεζες,
Να θυμίσουμε ότι στις 15 Οκτωβρίου ο τηλεοπτικός σταθμός Alter επιβεβαίωσε με επιστολή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη δέσμευση του 50% των λογαριασμών όψεως της εταιρείας λόγω οφειλών που προέρχονται από: α) παρακρατούμενους φόρους που ανέρχονται στα 6,889 εκατ. ευρώ και αφορούν περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010, β) οφειλές προς ασφαλιστικά Ταμεία που ανέρχονται στις 548.000 ευρώ, αφορούν την περίοδο Αυγούστου 2010 και ήταν καταβλητέες τον Σεπτέμβριο του 2010, γ) τόκους προς τράπεζες που ανέρχονται στο ποσό των 4,461 εκατ. ευρώ και αφορούν το εννεάμηνο του 2010, δ) οφειλές προς το προσωπικό που ανέρχονται στο 1,080 εκατ. ευρώ και αφορούν τον Σεπτέμβριο του 2010. Συνολικά οι παραπάνω οφειλές αποτελούν το 23,7% των ιδίων κεφαλαίων της επιχείρησης. Στις 27 Οκτωβρίου η εισηγμένη ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ήρθη η δέσμευση του 50%.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση