Ad Code

Responsive Advertisement

Στα 21δισ ευρώ η ''φοροκαταιγίδα'' του 2011


Θέτοντας νέα τεκμήρια διαβίωσης , αλλά και την κατάργηση του αφορολογήτου σε όσους δεν αποδίδουν τις ανάλογες αποδείξεις, ο ''πήχης'' του υπουργείου οικονομικών για τα φορολογικά έσοδα του 2011, ανεβαίνει κατακόρυφα για το 2011.

Συγκεκριμένα ο ο στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για το 2011, είναι να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία, το ποσό των 21 δισ. ευρώ . Στις αλλαγές που σχεδιάζονται είναι η αύξηση του ανώτερου συντελεστή φορολογίας σε 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Ενώ θα επιβαρυνθούν, όλα τα εισοδήματα που ξεπρνούν τα 30.000 ευρώ ετησίως.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έδωσε οδηγίες προς όλες τις εφορίες να προετοιμασθούν για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2011.
Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο του κ. Παπακωνσταντίνου από το 2011 θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (μέσω Διαδικτύου) από όλα τα φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες που διατηρούν επιχείρηση ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλα τα φυσικά πρόσωπα (φορολογουμένους μη επιτηδευματίες) που ως σήμερα υποβάλλουν δήλωση από εξουσιοδοτημένο λογιστή. Η ηλεκτρονική υποβολή θα είναι προαιρετική (όπως ισχύει σήμερα) για κάθε άλλον φορολογούμενο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων είναι όλοι όσοι στο παρελθόν είχαν προνόμια και υπάγονταν σε καθεστώς αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων ή ορισμένων αμοιβών τους.
Πλέον, όπως ορίζει η εγκύκλιος, όλα τα εισοδήματα θα εντάσσονται στην κλίμακα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι αμοιβές που εισπράττουν οι αθλητές από την υπογραφή συμβολαίων και από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους υπαλλήλους δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και στα πρόσωπα που εκλέγονται στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις εκτός έδρας δαπάνες υπηρεσίας που τους έχουν ανατεθεί, τα επιδόματα ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ και ΔΙΒΕΕΤ και τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας κτλ.) που καταβάλλονται σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Αισιοδοξία για ελληνική οικονομία στο εξωτερικό
Αισιόδοξη για τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας εμφανίζεται η Merrill Lynch εκτιμώντας ότι η χώρα όχι μόνο δεν θα κηρύξει παύση πληρωμών, αλλά θα αποτελέσει και υπόδειγμα καλά σχεδιασμένου προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας και μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη διατηρήσιμη δημοσιονομική θέση.
Σε έκθεσή του, ο οίκος τονίζει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και, ταυτόχρονα, να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα.
Όσον αφορά μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών, ο οίκος εκτιμά ότι το κόστος της θα ήταν υψηλότερο σε σχέση με τα όποια οφέλη για την Ελλάδα. Υπολογίζει βέβαια ότι η διαδικασία μείωσης του χρέους θα είναι τελικά πιο αργή απ' ό,τι περιμένει το ΔΝΤ κάτι που καθιστά την Ελλάδα ευάλωτη σε αρνητικά εξωτερικά έκτακτα γεγονότα και την ψυχολογία των αγορών. Αν και κάποια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους θα απομάκρυνε αυτούς τους κινδύνους, εντούτοις, η Ελλάδα έχει τη στήριξη της τρόικας, και επομένως δεν χρειάζεται να καταφύγει στις αγορές για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αναφέρει.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση