Ad Code

Responsive Advertisement

Γιάννης Καπελέρης: "Εχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3 δισ. 200 εκατ. ευρώ"



( Tι πήρατε όμως;)
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό νόμο που οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ... τόνισε πως ‘’ο φορολογικός νόμος «συμμαζεύει» διατάξεις μιας 20ετίας’’. Η τελευταία κωδικοποίηση είπε είχε γίνει το 1994 και χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νόμο ως ‘’μεγάλο νομοθέτημα με πολλούς αποδέκτες, με δίκαια κατανομή φορολογικών βαρών και μια σειρά διαδικασιών για τη διασφάλιση της πληροφορίας, όσον αφορά το υπουργείο Οικονομικών”.

“Ο Δημόσιος τομέας πρέπει να αποκτήσει επαγγελματισμό και παραγωγικότητα για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες’’ ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ‘’πρέπει να συνεισφέρουν όλοι σ’ αυτόν τον κοινό αγώνα, γιατί πρέπει να δημιουργηθούν υγιείς και σταθερές βάσεις για να ενισχυθούν εισοδηματικά οι χαμηλότερες τάξεις”.

Ο κ. Καπελέρης είπε ότι χρειάζεται "Καλλικράτης" και στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας γιατί αποδίδουν καλύτερά ισχυρές μονάδες, παρά διασπαρμένες και συμπλήρωσε ‘’η συγκέντρωση όλων των υπαλλήλων σ’ ένα σημείο, θα προσδώσει νέα δυναμική στην υπηρεσία και θα βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες”.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε επαγγελματικές και εισοδηματικές τάξεις, που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο απυρόβλητο και οι έλεγχοι έχουν αποδώσει αρκετά ανέφερε.

Επεσήμανε πως “έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3 δισ. 200 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με το α’ εννεάμηνο του 2009 που επιβλήθηκαν πρόστιμα και φόροι ύψους 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ”, και τόνισε ότι “αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει και η διαδικασία της περαίωσης, άρα μιλάμε για έσοδα τα οποία θα προέλθουν από φοροδιαφυγή. Θα πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση προσωπικού για να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις στις νέες χρήσεις και όχι σε χρήσεις παλαιότερων ετών”.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση