Ad Code

Responsive Advertisement

Τέλη Νοεμβρίου αρχίζει η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών



Από τα τέλη Νοεμβρίου θα αρχίσει η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), καθώς ολοκληρώθηκε... η υλοποίηση των κυριότερων μηχανογραφικών συστημάτων που θα την υποστηρίζουν, ενώ παράλληλα υπάρχουν στοιχεία για το 42% των δημοσίων υπαλλήλων που απογράφηκαν το καλοκαίρι. Με την έναρξη της μισθοδοσίας από την ΕΑΠ, θα σταματήσει το φαινόμενο της μισθοδοσίας των υπαλλήλων από διαφορετικούς φορείς (π.χ. μισθοί, επιδόματα, συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια, κ.λπ.) και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα έχει πλήρη εικόνα για το μισθολογικό κονδύλι του προϋπολογισμού. Με βάση, άλλωστε, αυτή την εικόνα, θα προχωρήσει η κατάρτιση του νέου μισθολογίου και η περικοπή ή και κατάργηση επιδομάτων και αμοιβών που θεωρούνται υπερβολικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, στην παρούσα φάση έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3.900 εκκαθαριστές μισθοδοσίας, ενώ αναμένεται η πιστοποίηση ακόμη περίπου 1.100. Παράλληλα, έχουν ήδη παραληφθεί στοιχεία από 760 εκκαθαριστές (19,5% των πιστοποιημένων). Τα στοιχεία μισθοδοσίας αφορούν σε περισσότερους από 323.000 διαφορετικούς αμειβομένους (το 42% του συνολικού αριθμού των απογεγραμμένων κατά την διαδικασία του καλοκαιριού).

Κάθε φορέας που θα εντάσσεται στην ΕΑΠ θα σταματά να καταβάλλει την μισθοδοσία μόνος του και θα διεκπεραιώνει τις καταβολές υποχρεωτικά μέσω της ΕΑΠ. Ειδικές δικλείδες ασφαλείας έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα πληρωμής μισθών και από τις ΔΟΥ. Όταν η ΕΑΠ εντάξει το 85% των φορέων υπό την αιγίδα της, θα σταματήσει κάθε καταβολή από τις ΔΟΥ.

Σημειώνεται ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ευρύτερος δημόσιος τομέας), υποχρεούνται να έχουν αποστείλει σωστά στοιχεία έως το τέλος του έτους και η ΕΑΠ είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει τις αποδοχές των υπαλλήλων από τα τέλη Φεβρουαρίου.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση