Ad Code

Responsive Advertisement

«Ραγίζουν» σε... 33 κομμάτια


Διευρύνονται τα ρήγματα που είχαν δημιουργηθεί στις σχέσεις των 33 μεταλλωρύχων υπό την πίεση των προσφορών για συνεντεύξεις έναντι χρημάτων ή άλλων δώρων, οι οποίες αντικατέστησαν την κοινή πολιτική γραμμή που είχε σφυρηλατηθεί στις στοές του ορυχείου του Σαν Χοσέ κατά τις 69 ημέρες του εγκλωβισμού τους, σύμφωνα με την οποία οι 33 θα δημιουργούσαν εταιρεία ή ομάδα για τη διαχείριση των συμφωνιών που αφορούν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών από την περιπέτειά τους.

Σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση από την ιδέα της ομάδας έχει παίξει και το κοινωνικό περιβάλλον των μεταλλωρύχων, όπως οι σύζυγοι και οι οικογένειες, που ζητούν να έχουν κάποιο κέρδος από το δράμα που έζησαν όλους αυτούς του μήνες!

Η προσωπική ιστορία του Γιόνι Μπάριος, με τη σύζυγο και την ερωμένη, και η επιλογή να μείνει με την... παράνομη σχέση του καθώς η σύζυγός του δεν εμφανίστηκε στη διάσωσή του, έχει γίνει αρκετές φορές πρωτοσέλιδο, όμως προσφάτως υπήρξε ενδιαφέρον για να γίνει και ο Μπάριος το πρόσωπο που θα διαφημίζει έναντι 100.000 δολαρίων μια ιστοσελίδα γνωριμιών!
Εκτός των άλλων, ο 50χρονος μεταλλωρύχος πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη και στο Ρόιτερ, στην οποία αποκάλυψε ότι κατά την παραμονή τους στα 700 μέτρα κάτω από το έδαφος υπήρξαν αρκετοί τσακωμοί μεταξύ των μεταλλωρύχων, οι οποίοι, όμως, ποτέ δεν έφτασαν σε άσκηση σωματικής βίας.
Μάλιστα στην ίδια αυτή συνέντευξη ο Μπάριος αποκάλυψε ότι τις πρώτες ημέρες της παραμονής τους μέσα στο ορυχείο οι περισσότεροι είχαν χάσει κάθε ελπίδα και μέχρι το τρυπάνι να φτάσει στο σημείο όπου ήταν εγκλωβισμένοι, ήταν σχεδόν όλοι σίγουροι ότι θα πεθάνουν.
Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα καταφέρουν να συστήσουν αυτήν την εταιρεία που είχαν αποφασίσει, προς το παρόν οι περισσότεροι φαίνεται να έχουν μια διάθεση λιγότερο συλλογική.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Βερόνικα Κουίσπε, της συζύγου του Βολιβιανού μεταλλωρύχου Κάρλος Μαμάνι, η οποία από το σπίτι τους σε μια κακόφημη γειτονιά του Κοπιαπό δήλωσε στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης»: «Είμαστε φτωχοί, κοιτάξτε το μέρος που ζούμε. Εσείς βγάζετε λεφτά από τις ιστορίες μας, γιατί, λοιπόν, δεν μπορούμε να πάρουμε κι εμείς λεφτά γι’ αυτές για να ταΐσουμε τα παιδιά μας;».
Τα ανταλλάγματα, βέβαια, που έχουν ζητήσει για να παραχωρήσουν συνεντεύξεις, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους, διαφέρουν. Χαρακτηριστικά η σύντροφος ενός μεταλλωρύχου ζήτησε για μια συνέντευξη ένα μπουκάλι αργεντίνικου ποτού, ένας άλλος μεταλλωρύχος 40 δολάρια, ο Φλορένσιο Αβαλος 500 δολάρια για μία συνέντευξη, ενώ άλλοι έχουν ζητήσει μέχρι και 25.000 δολάρια!
Μπορεί η περιπέτεια που έζησαν και η διαχείρισή της να τους έχουν προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις, όμως από την άλλη πλευρά υπάρχουν και χαρμόσυνα νέα για τους μεταλλωρύχους, αφού τουλάχιστον 5 έχουν ήδη συμφωνήσει με τις ερωτικές συντρόφους τους να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί!
Χρήστος Στασινόπουλος



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση