Ad Code

Responsive Advertisement

Ξανά στις κάλπες η Βραζιλία

Ραντεβού στις κάλπες δίνουν και πάλι στις 31 Οκτωβρίου οι Βραζιλιάνοι καθώς η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος Ντίλμα Ρούσεφ θα διεκδικήσει σε δεύτερο γύρο την προεδρία από τον κύριο αντίπαλό της Ζοζέ Σέρα, όπως αποφάνθηκε το Ανώτατο Εκλογοδικείο της χώρας.

Όπως όλα δείχνουν, οι ψηφοφόροι επηρεάστηκαν από τα σκάνδαλα και τις απόψεις της για διάφορα κοινωνικά θέματα και η Ρουσέφ συγκέντρωσε ποσοστό χαμηλότερο του 50%- 46,6%- με καταμετρημένο το 98% των ψήφων. Ο Σέρα εξασφάλισε το 32,7%.

Το πλέον αναπάντεχο αποτέλεσμα ήταν η επίδοση της υποψηφίας του κόμματος των Πρασίνων Μαρίνας Σίλβα, που κατετάγη τρίτη με 19,5%. Οι υποστηρικτές της Σίλβα είναι πλέον οι πλέον περιζήτητη ομάδα ψηφοφόρων για τους δύο υποψηφίους στον δεύτερο γύρο.

Η Ρούσεφ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι τη υποστήριξαν. «Αυτή η εκστρατεία είναι μία ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή μου. Βαδίζω προς τον δεύτερο γύρο με πολύ θάρρος και ενέργεια, διότι θα έχω την ευκαιρία για να εκθέσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις θέσεις και τα σχέδιά μου», τόνισε από την έδρα της εκστρατείας της στη Μπραζίλια. «Είμαστε συνηθισμένοι στις προκλήσεις. Παραδοσιακά έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο των εκλογών», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως και ο Λούλα, που την 1η Ιανουαρίου θα εγκαταλείψει την εξουσία ως ο δημοφιλέστερος όλων των προέδρων με αποδοχή 85%, είχε χρειαστεί δεύτερο γύρο και το 2002 και το 2006 για να κερδίσει στις εκλογές.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση