Ad Code

Responsive Advertisement

Βlc Bank: Σχέδια €100 εκ. στην Κύπρο

Μεγάλα σχέδια στην κυπριακή αγορά έχει η λιβανέζικη τράπεζα Blc Bank η οποία ελέγχει για την ώρα το 10% της USB Bank και προτίθεται να εξαγοράσει το 100% της τράπεζας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του InBusinessNews η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει δώσει την συγκατάθεση της για την πραγματοποίηση αυτού του deal αφού δεν διαπίστωσε κάτι το οποίο θα την οδηγούσε να δώσει αρνητική απάντηση.
Αυτό σε απλούς αριθμούς σημαίνει πως αρχικά θα βάλει €40 εκ. για εξαγορά του 100% της Τράπεζας προσφέροντας ως γνωστό αντιπαροχή  €0,80 ανά μετοχή. Από εκεί και πέρα άλλα €60 εκ. η εταιρεία είναι διατεθειμένη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να τα επενδύσει στην κυπριακή αγορά για να αυξήσει τα κεφάλαια της κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο για να αυξήσει το δίκτυο των καταστημάτων της.
Στόχος αυτής της κίνησης είναι να μπουν δυναμικά στην κυπριακή αγορά και να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς που κατέχει η Τράπεζα τόσο σε καταθέσεις, όσο και σε χορηγήσεις, προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα.
Σε ότι αφορά τα καταστήματα ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 19 αναμένεται να αυξηθούν σε ορίζοντα τριετίας στα 25 αξιοποιώντας το υφιστάμενο προσωπικό το οποίο είναι κοντά στα 200 άτομα.
Παράλληλα στόχος είναι και η αλλαγή του ονόματος της Τράπεζας από USB Bank σε Blc Bank καθώς θέλουν να κτίσουν αυτή τους την προσπάθεια από την αρχή και σε νέα βάση.

Η Βlc Βank ξεκίνησε τη λειτουργία της στο γειτονικό Λίβανο το 1956 και σήμερα θεωρείται η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας έχοντας 34 καταστήματα. Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της είναι από το 2008 ο κ. Maurice Sehnaoui. Σήμερα προσφέρει στους πελάτες της όλου του είδους τις τραπεζικές εργασίες έχοντας ως στόχο πέραν από την Κύπρο να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Στο πρώτο εξάμηνο του 2010 η Blc ανακοίνωσε κέρδη της $ 21.7 εκ. σε σύγκριση με $16,4 εκ. το περυσινό εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 32%.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση