Ad Code

Responsive Advertisement

Ασφαλής η διέλευση, σε τυχαίο γεγονός οφείλεται η πτώση βράχου


Ασφαλής είναι η διέλευση από την κοιλάδα των Τεμπών και νωρίς χθες το πρωί ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά το προσωρινό κλείσιμο των Τεμπών -για 24 ώρες από το βράδυ της Παρασκευής- για λόγους ασφαλείας, όταν έπεσε από ύψος 80 μέτρων ένας μικρός βράχος.

Ελβετοί αλπινιστές και γεωλόγοι έκαναν αυτοψία στο σημείο όπου έπεσε ο βράχος -στην είσοδο της κοιλάδας από την πλευρά της Κατερίνης- και απέδωσαν την πτώση σε τυχαίο γεγονός που οφείλεται στις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.
Στο σημείο εκείνο δεν είχε τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα, επειδή υπάρχει πυκνή βλάστηση, η οποία είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτρέψει την κατολίσθηση.
Ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρείας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." το μεσημέρι του Σαββάτου και αφού αποτιμήθηκε η κατάσταση, οι αλπινιστές έκαναν νέα αναρρίχηση στο σημείο, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για τοπικές παρεμβάσεις.
Το βράδυ η εταιρεία έδωσε το "πράσινο φως" να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη επισημαίνοντας ότι στο σημείο της αποκόλλησης του βράχου έγιναν μικρής έκτασης εργασίες "ξεσκαρώματος", οι οποίες και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. (Ενδέχεται να τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα, χαμηλά, προς τον δρόμο).
Μετά την τελική επιθεώρηση εκτιμήθηκε ότι το επίπεδο ασφάλειας της κοιλάδας παραμένει στα διεθνώς αποδεκτά επίπεδα και ενημερώθηκαν οι αρχές ώστε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.
Η Τροχαία Λάρισας αποφάσισε την άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου και χθες η κίνηση στην κοιλάδα των Τεμπών γινόταν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ένας βράχος διαστάσεων 40Χ40Χ40 αποκολλήθηκε από τη χαράδρα και έπεσε στο οδόστρωμα. Ο οδηγός μίας νταλίκας δεν μπόρεσε να το αποφύγει, με αποτέλεσμα να σκάσει ένα λάστιχό του, χωρίς πάντως να υπάρξει τραυματισμός.
Η εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." σε συνεννόηση με τις αρχές αποφάσισαν να παραμείνουν τα Τέμπη κλειστά από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής και για 24 ώρες, μέχρι να εκτιμηθεί η κατάσταση. Το διάστημα αυτό η κίνηση γινόταν για τα Ι.Χ. μέσω του παραλιακού δρόμου Ομόλιου-Αγιόκαμπου, ενώ τα φορτηγά και τα τουριστικά λεωφορεία εκτρέπονταν μέσω Ελασσόνας-Κοζάνης.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση