Ad Code

Responsive Advertisement

Ομάδα εργασίας Ελλάδας- Ρωσίας για τον Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη


Τη δημιουργία ομάδας εργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, με σκοπό να επεξεργαστούν από κοινού οι δύο χώρες τη θέση τους, σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, συμφώνησαν η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Σεργκέι Σματκό. Η συνάντηση της κ. Μπιρμπίλη με τον Ρώσο Υπουργό πραγματοποιήθηκε σήμερα στα πλαίσια του διεθνούς φόρουμ «Ο ενεργειακός διάλογος της Μόσχας».

«Επιβεβαιώσαμε τη στενή σχέση συνεργασίας, προσπαθώντας να κλείσουμε εκκρεμότητες, αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους συνεργασίας με τη Ρωσία», δήλωσε η κ. Μπιρμπίλη, συμπληρώνοντας ότι παρέδωσε στον ομόλογό της πρόσκληση, ώστε η επόμενη συνάντησή τους να γίνει στην Αθήνα.

Όπως είπε η Υπουργός, συζητήθηκαν τόσο ο αγωγός φυσικού αερίου, «ο οποίος έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα», όσο και ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά και εκκρεμότητες που υπάρχουν με υδροηλεκτρικούς σταθμούς, στους οποίους εμπλέκεται η ρωσική πλευρά, με στόχο, γενικότερα, το «πώς μπορεί η Ελλάδα με τη Ρωσία να έχουν μια διαρκή, συστηματική και προβλέψιμη συνεργασία στο χώρο αυτό».

Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν «ότι ο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη παραμένει προτεραιότητα».

Ερωτηθείσα για τη στάση της Βουλγαρίας, σχετικά με το θέμα, η υπουργός δήλωσε ότι αυτή ξεκαθαρίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σόφια και «υπάρχει σαφέστατα μια αναβλητικότητα από την πλευρά των Βουλγάρων. Αυτό που έχουν πει επίσημα είναι ότι περιμένουν την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, από τη διέλευση του αγωγού, για να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις».

Η Ελλάδα από τη πλευρά της, σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, «έχει κάνει ό,τι πρέπει να κάνει για την υλοποίηση του αγωγού».

Σεβασμό για τις βουλγαρικές ανησυχίες και απόψεις, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, ο οποίος υπενθύμισε ότι για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει υπογραφεί διακυβερνητική συμφωνία, με υποχρεωτικές προβλέψεις για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Σματκό, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, που αποφάσισαν να σχηματίσουν από κοινού με την κ. Μπιρμπίλη. θα γίνει συζήτηση για μια «κοινή θέση Ελλάδας και Ρωσίας για το θέμα του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη», χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «στρατηγικό εταίρο» της Ρωσίας.

Ο Ρώσος υπουργός, σημείωσε, ειδικότερα, τη συζήτηση συμφωνιών για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία «όταν έλθει η ώρα» και εξέφρασε ενδιαφέρον για ρωσική συμμετοχή στην κατασκευή και επέκταση των υποδομών και δικτύων για την εσωτερική διανομή του φυσικού αερίου στη χώρα.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση