Ad Code

Responsive Advertisement

Παναμάς: Ανακλήθηκε αμφιλεγόμενος εργασιακός νόμος


Οι βουλευτές στον Παναμά ακύρωσαν χθες τον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο νόμο που ρύθμιζε τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα, καταφέρνοντας πλήγμα στη «φιλική προς τις επιχειρήσεις» πολιτική του προέδρου Ρικάρντο Μαρτινέλι.
Ο νόμος, που επέτρεπε σε εργοδότες να απολύουν όποιους εργαζόμενους απεργούν και να προσλαμβάνουν αντικαταστάτες τους εν μέσω απεργιών, αλλά και καταργούσε την υποχρεωτική καταβολή οφειλομένων σε συνδικάτα, προκάλεσε διαδηλώσεις και επεισόδια με τουλάχιστον δύο νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες τον Ιούνιο, όταν είχε εγκριθεί.
Η ανάκληση εντάσσεται σε ένα περιεκτικό νομοσχέδιο που επίσης ανακαλεί τις αλλαγές στη νομοθεσία που απάλειφε την ανάγκη για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων προκειμένου για την εκτέλεση μεγάλων δημοσίων έργων.
Προσωπικότητες και οργανώσεις που μάχονται για το περιβάλλον εξέφραζαν φόβους ότι η νομοθεσία θα γινόταν ο τρόπος να επιτραπεί η έναρξη λειτουργίας τεράστιων ορυχείων χαλκού, με στήριξη του Μαρτινέλι, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Ο Μαρτινέλι--μεγιστάνας ιδιοκτήτης σούπερ-μάρκετ που έχει επικριθεί για υπερσυγκέντρωση της εξουσίας και πολύ σκληρή συμπεριφορά--αρχικά αντιστεκόταν σε κάθε προσπάθεια να ανακληθούν οι νόμοι, αλλά τελικά παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος.
"Νόμιζα ότι δε θα υποχωρούσε ποτέ", σχολίασε η Χέδερ Μπέρκμαν, αναλύτρια του Eurasia Group, προσθέτοντας ότι ο Μαρτινέλι ενδέχεται να επιδιώξει στο μέλλον --διστακτικά-- μεγαλύτερη συναίνεση.
"Αυτή είναι μια κυβέρνηση που δεν την απασχολεί και πολύ ο διάλογος με την κοινωνία", επισήμανε.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση