Ad Code

Responsive Advertisement

Για κακοδικία κάνει λόγο ο Κούγιας


"Σοβαρές ελλείψεις" στην εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξη και "πρωτοφανείς αποφάσεις" για τους κατηγορουμένους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, καταγγέλλει ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας.


Ο Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 15 μηνών για πράξεις οπλοχρησίας ενώ ο Βασίλης Σαραλιώτης σε 10 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για απλή συνεργεία.

Ο
Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε στην ουσία το δικαστήριο για κακοδικία αφού επέσημανε τα εξής:

"1. Εγινε μια δίκη, όπου χρειάστηκε χρόνος 8 μηνών για να διερευνηθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας εις βάρος του αειμνήστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 2. Η διαδικασία αυτή των 8 μηνών χαρακτηρίστηκε από σημαντικές ουσιαστικές διαδικαστικές ελλείψεις, αφού δεν εξετάσθηκαν ο αυτόπτης μάρτυρας Νικόλαος Ρωμανός και οι ορισθέντες από τη Δικαιοσύνη πραγματογνώμονες και ως πραγματογνώμονες εξετάσθηκαν μόνο οι προσληφθέντες από την οικογένεια του θύματος τεχνικοί σύμβουλοι.

3.  Τόσο ο κατά πλειοψηφία νομικός χαρακτηρισμός του εγκλήματος, όσο και η κατά πλειοψηφία απόρριψη του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου του κατηγορούμενου (όπως είναι γνωστό μειοψήφησε η κα Πρόεδρος και ο αρχαιότερος Πλημμελειοδίκης), αποτελούν πρωτοφανή νομική επιλογή, δεν προβλέπονται πουθενά στο νόμο και στη νομολογία του Αρείου Πάγου.

Oφείλονται δε μόνο στο γεγονός ότι ακολουθούν δύο δικαστικές κρίσεις στο Εφετείο και στον Αρειο Πάγο και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις που θ΄ακολουθήσουν θα είναι διαφορετικές, γιατί αλλιώς καταργείται το κράτος δικαίου, το οποίο είναι η κατοχύρωση της Δημοκρατίας".
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση