Ad Code

Responsive Advertisement

Ακτίνα αισιοδοξίας για τα επίπεδα μόλυνσης του Δούναβη από την τοξική λάσπη της Ουγγαρίας


Αισιόδοξες είναι οι νεώτερες αναφορές την Παρασκευή για τα επίπεδα μόλυνσης του Δούναβη από την τοξική λάσπη. Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις, οι νέες χημικές αναλύσεις δείχνουν ότι τα επίπεδα pH κυμαίνονται από 8 ώς 8,2. Οι φυσιολογικές τιμές για το νερό κυμαίνονται κοντά ή λίγο πάνω από το 7.

«Αυτά τα στοιχεία μάς δίνουν ελπίδες... και προς το παρόν δεν διαπιστώνουμε μόλυνση στον κύριο κλάδο του Δούναβη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών, Τίμπορ Ντόμπσον.


Πάντως, οι χώρες που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο μόλυνσης, όπως η Σερβία, η Κροατία και η Ρουμανία, παραμένουν σε ετοιμότητα.


Στην Ουγγαρία, τα ειδικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες απορρύπανσης, ενώ ένα θέμα που προβληματίζει είναι το κατά πόσον μία πιθανή αλλαγή των καιρικών συνθηκών θα οδηγήσει σε εξάπλωση της μόλυνσης και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Σύμφωνα με το BBC, αυτό που φοβούνται οι αρχές της Ουγγαρίας είναι το τι θα γίνει εάν τις επόμενες ημέρες βελτιωθεί ο καιρός και στεγνώσει η τοξική λάσπη. Φοβούνται δηλαδή ότι το τοξικό χώμα θα μπορεί να διασκορπιστεί πολύ εύκολα.


Σε αυτή την περίπτωση, οι αρχές μελετούν σχέδιο εκκένωσης των αρκετών περιοχών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από την «κόκκινη» σκόνη.


Η τοξική λάσπη, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, προκλήθηκε μετά τη διαρροή υπολειμμάτων βωξίτη από δεξαμενή λυμάτων σε βιομηχανία αλουμινίου στην περιοχή Αζκα.


Εκπρόσωποι της βιομηχανίας -που χρηματοδοτεί τις εργασίες απορρύπανσης με 110.000 ευρώ- εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά αρνούνται κάθε ευθύνη για το δυστύχημα.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση