Ad Code

Responsive Advertisement

Ξανά στο προσκήνιο η ανέγερση του Α.Νικόλαου στο "Σημείο Μηδεν"



Καινούρια τροπή φαίνεται να παίρνει το θέμα της επανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, καθότι η Λιμενική Αρχή προτίθεται να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με την Αρχιεπισκοπή ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα. Την είδηση αυτή έβγαλε η δημοσιογράφος Julie Shapiro στην ηλεκτρονική έκδοση DNAinfo.
Στο άρθρο, που αναδημοσιεύει ο Εθνικός Κήρυκας, αναφέρεται ότι η Λιμενική Αρχή και η Εκκλησία βρίσκονται σε φιλονικία επί χρόνια για το πού και πώς θα ξαναχτιστεί ο ναός, ο οποίος υπήρχε νοτίως του Εμπορικού Κέντρου.
Οι συνομιλίες έφτασαν σε αδιέξοδο πέρυσι και έκτοτε οι δύο πλευρές δεν έχουν συνομιλήσει.Ωστόσο, σύντομα, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, η Λιμενική Αρχή σχεδιάζει να συναντηθεί με εκπροσώπους της Εκκλησίας και του Γραφείου του Δημάρχου «για να αρχίσει η διαδικασία» επίτευξης συμφωνίας, είπε σε συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας ο Κρις Γουάρντ, εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής.Στο άρθρο συμπεριλαμβάνονται δηλώσεις του π. Μάρκου Αρέι, εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι η Λιμενική Αρχή δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του για κάποια συνεδρίαση, αλλά θα χαρεί να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε «αυθεντικό διάλογο με αποτελέσματα».Ο κ. Γουάρντ προειδοποίησε ωστόσο πως αν δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αρχιεπισκοπή είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε υποχρεωτική απαλλοτρίωση του οικοπέδου του Αγίου Νικολάου.



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση