Ad Code

Responsive Advertisement

«Πυρηνική» συμφωνία Ν. Κορέας-Ν. Αφρικής

Η Νότια Κορέα πρόκειται να συνάψει συμφωνία με τη Νότια Αφρική αυτή την εβδομάδα για το σχεδιασμό και την ανέγερση πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων στη χώρα της Μαύρης Ηπείρου, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στη Σεούλ.


Η συμφωνία σχεδιάζεται να υπογραφεί όταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Κγκαλέμα Πέτρους Μοτλάντε επισκεφθεί για δύο ημέρες τη Σεούλ την Παρασκευή, κατά την πηγή αυτή.

"Η συμφωνία θα μας δώσει το νομικό εφαλτήριο ώστε να εισέλθουμε στην αγορά πυρηνικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής", ανέφερε η πηγή του νοτιοκορεάτικου ΥΠΕΞ.
Ο νοτιοαφρικανός αξιωματούχος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ Μπακ και με τον Κιμ Σανγκ Σου, διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρίας ενέργειας της Νότιας Κορέας, κατά το δημοσίευμα.
Η Σεούλ επιδιώκει και άλλες παρόμοιες συμφωνίες, μεταξύ άλλων και με την Τουρκία, μετά τη σύναψη συμβολαίου ύψους 20,4 δις δολαρίων για την κατασκευή πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Νότια Κορέα--που διαθέτει λίγες φυσικές ενεργειακές πηγές--διαθέτει 20 εμπορικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες που καλύπτουν το 40% των ενεργειακών της αναγκών.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση