Ad Code

Responsive Advertisement

Ο απόηχος της καταδίκης Κορκονέα – Σαραλιώτη


Αποφασισμένος να σκοτώσει ήταν κατά την πλειοψηφία του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας ο ειδικός φρουρός, Επ. Κορκονέας, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Η ανακοίνωση της ποινής, για την οικογένεια του 15χρονου μαθητή, αποτελεί “αυλαία σε μία άθλια παράσταση προσβολής της μνήμης του”, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, έκανε λόγο για “πρωτοφανή νομική απόφαση”, που αν δεν ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό “θα καταργεί το κράτος δικαίου, το οποίο είναι η κατοχύρωση της δηµοκρατίας”.
84 συνεδριάσεις μετά και αφού οι 3 γυναίκες ένορκοι και ο τακτικός δικαστής έκριναν πως ο Κορκονέας είχε άμεσο δόλο, αλλά και πρόβλεψη και επιδίωξη του αποτελέσματος της πράξης του, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και κατόπιν αλλαγής του κατηγορητηρίου προς το αυστηρότερο, επεβλήθη εις βάρος του η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Υπεθυμίζεται, ότι ο Κορκονέας είχε παραπεμφθεί αρχικά κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με ενδεχόµενο δόλο.
Κατά πλειοψηφία ένοχος κρίθηκε για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, και ο συγκατηγορούμενος του Κορκονέα, Βασ. Σαραλιώτης, εις βάρος του οποίου επιβλήθηκε ποινή 10ετούς κάθειρξης, ενώ επίσης κατά πλειοψηφία, τα μέλη του δικαστηρίου δε δέχτηκαν ο η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Σιωπηλοί οι γονείς του Κορκονέα, µε δάκρυα στα µάτια παρακολουθούσαν το τέλος της δίκης, ενώ με δάκρυα στα μάτια η µητέρα και η αδελφή του Σαραλιώτη, τον συνόδευσαν πριν την επιστροφή του στη φυλακή.
“Αυλαία στην άθλια παράσταση κατασυκοφάντησης του παιδιού μας”
“Η ετυµηγορία της Δικαιοσύνης για την αναίτια δολοφονία του Αλέξανδρου αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Για µας, την οικογένειά του, η σηµερινή µέρα σηµατοδοτεί το κλείσιµο της αυλαίας της άθλιας παράστασης κατασυκοφάντησης και βάρβαρης προσβολής της µνήµης του αθώου παιδιού µας, µε πρωταγωνιστές τους δράστες του εγκλήµατος και την υπεράσπιση του Επ. Κορκονέα”, δήλωσε η μητέρα του 15χρονου, Τζίνα Τζαλικιάν.
Και η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για “ιστορική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου και απαντά στο αίτηµα της κοινωνίας για δικαιοσύνη”, ενώ ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήµανε πως “ένα ακόµα γελαστό παιδί που δολοφονήθηκε µε άµεσο δόλο γίνεται σύµβολο στην κοινωνική, πολιτική και δικαστική ιστορία”.
“Πρωτοφανής νομική απόφαση”
Πριν καλά καλά η πρόεδρος του δικαστηρίου ολοκληρώσει την απαγγελία της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισής του Κορκονέα, Αλ. Κούγιας αποχώρησε από το ακροατήριο και με γραπτή δήλωσή του μετά, έκανε λόγο για “πρωτοφανή νομική επιλογή”.
Οι αποφάσεις που θα ακολουθήσουν (Εφετείο και Αρειος Πάγος) θα είναι διαφορετικές, “γιατί αλλιώς καταργείται το κράτος δικαίου το οποίο είναι η κατοχύρωση της δηµοκρατίας”, προσέθεσε ο ίδιος.
Οι δικηγόροι του Σαραλιώτη, Γιάννης Αλετράς, Ευθύµιος Καραΐσκος και Χρήστος Διαµάντης έδωσαν τη µάχη τους για να παραµείνει ελεύθερος ο κατηγορούµενος και είναι αποφασισµένοι να ανατρέψουν τα δεδοµένα στο Εφετείο.
Σκηνές έντασης μέσα στην αίθουσα
Στο βήµα του µάρτυρα βρισκόταν η µητέρα του Βασ. Σαραλιώτη, που ζητούσε από τους δικαστές να µην ξαναστείλουν τον γιο της στη φυλακή και να τον αφήσουν ελεύθερο τουλάχιστον µέχρι να κριθεί από το Εφετείο.
Τότε σηκώθηκε από τη θέση της η γιαγιά του θύµατος και κρατώντας τη φωτογραφία του Αλέξανδρου είπε :
“Για το παιδί αυτό µιλάµε…”
“Δε σήκωσε όπλο ο γιος µου...”, απάντησε ο μητέρα του κατηγορουμένου, Μ. Γεράκη.
Η μητέρα του Αλέξανδρου είπε τότε : “Βοήθησε όµως… Βοήθησε”.
“Να µην τύχει σε κανένα σπίτι αυτό”, φώναξε η γιαγιά του.
Σ' αυτό το σημείο, ένας ειδικός φρουρός ζήτησε επιτακτικά από τους συναδέλφους του, να απομακρύνουν τη Χ. Τζαλικιάν από το δικαστήριο.
“Το δικαστήριο είναι υπεύθυνο για την τήρηση της τάξης. Θα πάρετε εσείς το δίκαιο µε το όπλο στο χέρι;”, είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ν. Κωνσταντόπουλος.
“Το παιδί αυτό είναι στον ουρανό. Συγγνώµη, αλλά δεν άντεχα … “, απάντησε η γιαγιά του Γρηγορόπουλου, για να της απαντήσει η μητέρα του Σαραλιώτη : “Εχετε δίκιο, αλλά έχω και εγώ”.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση