Ad Code

Responsive Advertisement

Μειώθηκε το έλλειμμα κατά 31.1%


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα του υπουργείου οικονομικών για τον περιορισμό του δημόσιου ελλείμματος. Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού το έλλειμμα μειώθηκε κατά 31,1% για το εννιάμηνο Ιανουάριου-Σεπτεμβρίου σε δημοσιονομική βάση.

Το υπουργείο στη σχετική του ανακοίνωση σημειώνει πως η μηνιαία πορεία μείωσης του ελλείμματος συνεχίζει να κινείται καλύτερα από τις προβλέψεις του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, που γινόταν λόγος για μείωση 26,9% ή κατά 29%, με βάση τον επικαιροποιημένο στόχο του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, το έλλειμμα περιορίστηκε στα 16.234 εκατ. ευρώ από 23.579 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 3,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους. Το υπουργείο προσθέτει πως η υστέρηση από το στόχο του προγράμματος συγκρατήθηκε το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη των εσόδων από τον ΦΠΑ που αυξήθηκαν κατά περίπου 17% έναντι του Σεπτεμβρίου 2009.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,1%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες 11,6% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9,2% ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 8,0% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,2%.
Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι περιορισμένες κατά 30,3% και τα έσοδά του κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση