Ad Code

Responsive Advertisement

Αγωνία και για την επόμενη μέρα


Με αγωνία παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις διαδικασίες προετοιμασίας της επιχείρησης διάσωσης των 33 εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων, η οποία, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ορυχείων της Χιλής, Λόρενς Γκόλμπορν, θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα, ώρα Χιλής (6.00 το πρωί της Τετάρτης ώρα Ελλάδας).

Στην επιφάνεια πάνω από τη σήραγγα διαφυγής που έχει ανοιχτεί για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων, οι μηχανικοί εργάζονταν χθες με πυρετώδεις ρυθμούς για να στήσουν τους ελκτικούς μηχανισμούς που θα χρησιμοποιηθούν για να τραβήξουν στην επιφάνεια τις ειδικές κάψουλες διάσωσης Phoenix, ενώ αναστάτωση επικρατούσε στον "Καταυλισμό Ελπίδα", τον μικρό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί κοντά στην είσοδο του ορυχείου για την προσωρινή στέγαση των συγγενών των εγκλωβισμένων και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Οπως ανακοινώθηκε χθες, η διαδικασία ενίσχυσης των τοιχωμάτων της σήραγγας στέφθηκε με επιτυχία, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί θα έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικά με τις κάψουλες σωτηρίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Παρά την αγωνία όμως για το τι θα συμβεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες, δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη έχουν ξεκινήσει να κοιτούν την επόμενη μέρα και γι' αυτό η κυβέρνηση προσφέρει στους μεταλλωρύχους δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για 6 μήνες. Οπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Χιλής, Τζάιμε Μάναλιτς: "Ολοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με τα μίντια και τη δόξα και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις οικογένειές τους, οι οποίες είναι διαφορετικές απ' ό,τι ήταν πριν εγκλωβιστούν. Ολοι τους θα ζήσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις προσαρμογής".
Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Χιλής, Κλάους Μπεν, οι μεταλλωρύχοι στην αρχή θα αισθανθούν πολιορκημένοι από τις οικογένειές τους και τα μίντια, ενώ θα αισθανθούν και το βάρος της απαίτησης από την πλευρά της κοινωνίας για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τον εγκλεισμό τους στα 700 μέτρα κάτω από τη γη για πάνω από δύο μήνες, αφού πλέον θεωρούνται ήρωες. Οπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Μπεν, το πρόβλημα με το να είσαι ήρωας είναι ότι: "Κοιτώντας προς τα κάτω από μια βουνοκορφή, έρχεσαι αντιμέτωπος με την άβυσσο. Ο καθένας θα αισθανόταν ίλιγγο".




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση