Ad Code

Responsive Advertisement

Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση είναι δημοψήφισμα


Δημοψήφισμα που θα κρίνει «αν το πειραµατόζωο θα αντιδράσει και θα χαλάσει το πείραµα ή αν θα αποδεχτεί ίσως και για πολλά ακόµη χρόνια την οµηρεία του Μνηµονίου»

χαρακτηρίζει τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση ο Αλ.Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή και πολιτική νοµιµοποίηση εδώ και πολύ καιρό.


«Δεν είναι ποσοτικοί οι στόχοι που έχουµε βάλει. Είναι πολιτικοί στόχοι. Σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται µία δηµοτική ή περιφερειακή παράταξη. Κρίνεται αν το πειραµατόζωο θα αντιδράσει και θα χαλάσει το πείραµα ή αν θα αποδεχτεί ίσως και για πολλά ακόµη χρόνια την οµηρεία του Μνηµονίου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα Νέα.


Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τη λαϊκή και πολιτική νοµιµοποίηση εδώ και πολύ καιρό», καθώς και «το ηθικό πλεονέκτηµα που της έδωσε προσωρινά η απαράδεκτη κυβέρνηση Καραµανλή».


«Οι πολίτες ψήφισαν ΠΑΣΟΚ για να φύγει η Δεξιά και να στηριχθεί η κοινωνία, και τους προέκυψε συγκυβέρνηση µε Καρατζαφέρη και Μητσοτάκη που παρέδωσε την κοινωνία στις άγριες ορέξεις του ΔΝΤ» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «αν από την κάλπη βγει αλώβητη η κυβερνητική πολιτική, τότε η εκτέλεση δεν θα καθυστερήσει ούτε στιγµή. Αν όµως σταλεί µήνυµα στην κάλπη, µήνυµα αµφισβήτησης και µάλιστα από τα αριστερά, τότε θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να προχωρήσουν σε νέα απαράδεκτα και αντιλαϊκά µέτρα».


Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής, όπου -όπως λέει- θα δοθεί το κεντρικό πολιτικό μήνυμα, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «το ζήτηµα για την Αριστερά δεν µπορεί να είναι η καταγραφή δυνάµεων αλλά η καταγραφή της οργής και της δυσαρέσκειας των πολιτών στο Μνηµόνιο και στις δυνάµεις που το ψήφισαν».


«Αυτό φυσικά δεν µπορεί να γίνει µε την ενίσχυση του υποψηφίου της Δεξιάς, ούτε όµως και µε την ενίσχυση του κ. Δηµαρά που ψήφισε στη Βουλή τον «Καλλικράτη» και το ασφαλιστικό έκτρωµα Λοβέρδου και τώρα έχει τη διακριτική υποστήριξη της κ. Μπακογιάνη. Η εξ αριστερών αµφισβήτηση του Μνηµονίου σε αυτές τις εκλογές µπορεί να επιτευχθεί µόνο µε την ενίσχυση της µεγάλης συνάντησης του σοσιαλιστικού χώρου µε τη ριζοσπαστική Αριστερά» δηλώνει.


Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για την υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Τσίπρας λέει πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που «συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να είναι εκείνη η υποψηφιότητα που θα αλλάξει τα δεδοµένα στην Περιφέρεια Αττικής και θα δροµολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις που θα ανατρέψουν το Μνηµόνιο και την επιτήρηση».


Τέλος, στην ερώτηση εάν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ικανοποιήσει τις προσδοκίες τους, ο κ. Τσίπρας απαντά πως «καθημερινά δίνω εξηγήσεις και κρίνοµαι από τα µέλη και τα συλλογικά όργανα του κόµµατος. Για όλες τις πολιτικές µας επιλογές».




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση