Ad Code

Responsive Advertisement

«Στο Μαξίμου βρήκα μόνο μάγειρες και κηπουρούς»


Ο Γιώργος Παπανδρέου επί  δύο και πλέον ώρες άκουγε τους νέους επιχειρηματίες να του περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την γραφειοκρατία του Δημοσίου, τη βραδύτητα των διαδικασιών, το δυσμενές φορολογικό περιβάλλον αλλά και το γεγονός ότι τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία και οι επιδοτήσεις είναι έννοιες υφιστάμενες «μόνο στα χαρτιά».

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Πάνου Πετρόπουλου, ενός νέου επιχειρηματία που, σημειωτέον, την προηγούμενη εβδομάδα πούλησε λειτουργικό του πρόγραμμα στην Google: «Οταν ήμουν στο εξωτερικό», είπε στον πρωθυπουργό ο νέος επιχειρηματίας «ίδρυσα την εταιρία από το γραφείο μου μέσω του υπολογιστή μου και μέσα σε δέκα λεπτά. Εδώ χρειάζομαι δέκα μήνες, ένα σωρό χαρτιά και ακόμα δεν ξέρω αν θα καταφέρω να την ιδρύσω».
Ο πρωθυπουργός που όλη την ώρα κρατούσε σημειώσεις έλαβε και πάλι το λόγο: «Είμαστε όλοι περαστικοί από την εξουσία. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Και προς επίρρωση της άποψης του επιχειρηματία, συμπλήρωσε με δηκτικό τρόπο τα εξής: «Οταν πήγα στο Μαξίμου βρήκα μέσα φύλακες, μάγειρες και κηπουρούς, αλλά δεν βρήκα ούτε ένα κομιιούτερ. Μην νομίζετε ότι δεν έχω εικόνα του δημοσίου».
Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Το δημόσιο πρέπει να έχει ρόλο αναπτυξιακό, να στηρίζει τους επιχειρηματίες αλλά όχι να δημιουργεί εξάρτηση. Πρέπει να δημιουργεί απεξάρτηση από το κράτος, ώστε όσοι "επιχειρούν" , να αποκτούν φτερά για να πετάξουν».
«Το Δημόσιο», συμπλήρωσε «υπήρχε για να δημιουργεί εμπόδια. Για να αναγκαστείς να έρθεις σε μένα, το κράτος, να πληρώσεις και να αποκτήσεις πελατειακή σχέση ακόμα και για να πάρεις ψήφο».
Ανέφερε μάλιστα ένα παράδειγμα από την εποχή που είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής, όταν κάποιος ψηφοφόρος τον επισκέφθηκε στο γαρφείο του όπου ακολούθησε ο εξής διάλογος:
ΓΑΠ: Τι δουλειά κάνεις;
Ψηφοφόρος: Είμαι φιλόσοφος
ΓΑΠ: Και τι θέλεις να κάνεις;
Ψηφοφόρος: Θέλω να με βάλεις στο Δημόσιο, να φιλοσοφώ
Είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος κάποια στιγμή θα προσελήφθη, σχολίασε ένας νέος επιχειρηματίας στην αίθουσα....
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, τέλος, και στον διεθνή εμπορικό ανταγωνισμού, σημειώνοντας ότι εφόσον η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνισθεί με τις τιμές της τα φθηνότερα προϊόντα των αναδυόμενων ή αναπτυσσόμενων αγορών, θα πρέπει να στραφεί σε προϊόντα «αξίας», «προέλευσης» και «μοναδικά».
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αλειφερόπουλος




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση